nieuws

Forbo Flooring neemt nieuw magazijn in gebruik

Warehousing

Forbo Flooring heeft haar nieuwe magazijn voor cross-docken en distributie officieel in gebruik genomen. Het nieuwe onderkomen moet de operatie efficiënter maken.

Forbo Flooring neemt nieuw magazijn in gebruik

Het magazijn is 5000 vierkante meter groot, is elf meter hoog en telt ruim 7000 pallet locaties, verdeeld over negen gangen. Matthias Huenerwadel, executive vice president van Forbo Flooring Systems opende dinsdag 3 september het nieuwe pand op het bedrijfsterrein in Assendelft.

De nieuwe locatie beschikt ook over een mezzanine voor de handling van specifieke producten. Het magazijn opereert in een 4 ploegendienst. De voorraad en handling neemt Forbo in eigen hand. De vloerspecialist heeft een Warehouse Management Systeem in eigen beheer ontwikkeld. Het magazijn bevat een ESFR sprinkler systeem, een systeem dat alleen blust op waar de brand uitbreekt.

Cross docking

Forbo Flooring heeft het nieuwe pand voor cross-docken en distributie gebouwd op haar bedrijfsterrein in Assendelft. Met deze miljoeneninvestering wil de vloerenfabrikant de dienstverlening aan haar klanten verder verbeteren en de milieubelasting reduceren.

Duurzaamheid

Om die reductie te realiseren, is duurzaamheid belangrijk geweest bij de bouw.  Het pand is uitgerust met zonnepanelen, automatisch dimbare verlichting in de gangpaden, LED-verlichting in de kantoren en een zeer efficiënte HR installatie. Deze maatregelen moet leiden tot een gouden LEED-certificering. Forbo zou de primeur hebben in Nederland voor een dergelijk magazijn.

Reageer op dit artikel