nieuws

Verkoop heftrucks stijgt 4 procent

Warehousing

Verkoop heftrucks stijgt 4 procent

De verkoop van heftrucks stijgt. Het eerste half jaar nam de verkoop met 4 procent toe ten opzichte van dezelfde periode 2012.

De eerste zes maanden van 2013 werden 507.800 duizend vorkheftrucks verkocht, in het eerste half jaar van 2012 bleef de teller staan op 489.200. De toename is vooral te danken aan Noord Amerika en de Aziatische markt. De markten groeiden respectievelijk 10 en 4 procent. China noteerde 8 procent meer verkoop. De afzet in Oost Europa groeide 5 procent. West Europa daarentegen noteerde een daling van 3 procent.

Daling 2012

De mondiale groei in de eerste zes maanden komt na een daling in 2012. Vorig jaar nam het aantal orders van heftrucks wereldwijd 3 procent af. Van 974582 naar 944.405 stuks, zo blijkt uit cijfers van ‘The Worldwide Industrial Truck Statistics’ (WITS), een organisatie die de heftruckverkoop  bijhoudt van zes mondiale handelsgroepen in Noord Amerika, Brazilië, Japan, Korea, Europa en China. In Europa daalde het aantal orders met 6 procent en Azië 4 procent. Afrika, Oceanië en Noord en Zuid Amerika daarentegen noteerden de grootste toename in afzet in 2012 met respectievelijk 15 procent, 15 procent en 6 procent.

Goed tweede kwartaal Jungheinrich

Jungheinrich  weet deels te profiteren van de mondiale groeicijfers. De verkoop is nagenoeg gelijk met dezelfde periode vorig jaar.  Het Duitse concern noteerde na een moeizame start een goed tweede deel van de eerste zes maanden van 2013. In het tweede kwart steeg het aantal orders met vier procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar van 560 miljoen euro naar 582 miljoen euro.

Hyster-Yale

Het netto inkomen van Hyster Yale kwam in de eerste zes maanden van 2013 uit op  60.8 miljoen dollar, de omzet bedroeg 1.3 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dit respectievelijk 40.7 miljoen en 1.2 miljard dollar. De winst over het eerste half jaar was 68 miljoen dollar, in 2012 was dat 54,4 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel