nieuws

Geodis verhoogt veiligheid magazijn met Blue Spot

Warehousing

Alle hef- reach- en orderpicktrucks van Geodis Benelux zijn uitgerust met Blue Spot. Het systeem moet de veiligheid in het magazijn vergroten.

Geodis verhoogt veiligheid magazijn met Blue Spot

Blue Spot is een visueel waarschuwingssysteem. Het geruisloze systeem dat op de truck is gemonteerd, geeft een speciaal blauw licht af dat voetgangers waarschuwt op het moment dat er een heftruck aankomt.

Henk Gerards, Operations Director van Geodis Logistics Benelux: “Inmiddels zijn al onze hef-, reach- en orderpicktrucks in de Benelux uitgerust met BlueSpot en de reacties binnen onze organisatie zijn zeer positief. Door de continue bewustwording van veiligheid in onze magazijnen is hiermee wederom een stap in de goede richting gedaan.”

Montage

BlueSpot is ontwikkeld door Motrac Linde Material Handling. Het bestaat uit twee led-lampen die aan de daklijst van de beschermkooi zijn gemonteerd. Een grote blauw verlichte plek wordt vervolgens op de werkvloer, een paar meter vóór de heftruck uit, geprojecteerd. De spot kan in twee standen worden gezet: continu licht of knipperend licht.

Reageer op dit artikel