nieuws

Acht vooraanstaande dc’s krijgen bezoek: Logistiek Live 2013

Warehousing

Acht vooraanstaande dc’s krijgen bezoek: Logistiek Live 2013

Maar liefst acht busroutes staan gepland op de komende Logistiek Live op donderdag 10 oktober. Vooraf spreekt Logistiek Manager van het Jaar Derrien Jansen de deelnemers toe.

Maar liefst acht busroutes staan gepland op de komende Logistiek Live op donderdag 10 oktober. Vooraf spreekt Logistiek Manager van het Jaar Derrien Jansen de deelnemers toe.
Ongetwijfeld zal ze wijzen op het belang om de ogen en oren goed de kost te geven tijdens de bedrijfsbezoeken. Zelf heeft ze ervaren hoe belangrijk het is om te leren van de ervaringen van collega’s.

Diverse sponsors hebben de beste cases van dit moment naar voren geschoven. Dit zijn de acht routes:

Route 1: Hitachi en Heineken

Hitachi heeft een nieuw onderdelenmagazijn in Oosterhout in gebruik genomen (zie pagina 62). Ook de werkwijze is aangepast. WMS-leverancier Consafe Logistics rijdt vervolgens door naar een dc van Heineken.

Route 2: Van der Helm Hudig

De logistiek dienstverlener werkt vanuit een 40.000 vierkante meter omvattend dc in Moerdijk. Vrij recent is daar door Crepa een Robonizer geïnstalleerd. Dat is een AGV hoogbouwkraan voor smalle gangen.

Route 3: Fashion Wheels

Multichannel distributie is het thema tijdens het bezoek aan Fashion Wheels in Helmond. Met een uitgekiend logistiek proces – gebaseerd op onder andere softwareoplossingen van Diract IT – wil het bedrijf zich onderscheiden.

Route 4: Fabory

De fabrikant van bevestigingsmiddelen – voorheen Borstlap – heeft  in Tilburg een groot dc met automatische picksystemen en robots voor palletiseerwerkzaamheden. Interroll deed samen met TBWB een belangrijk deel van de installatie.

Route 5: Bausch + Lomb

Vanaf Schiphol-Rijk verstuurt Bausch + Lomb contactlenzen en oogverzorgingsproducten naar 120 landen. Knapp installeerde een omvangrijk material handlingsysteem in dit dc waar 300 mensen werken.

Route 6: Forever Direct

De Amerikaanse fabrikant van aloë vera producten streek onlangs neer in een goudkleurig pand nabij Roosendaal. In het gebouw werkt het bedrijf onder andere met een WMS-pakket van Manhattan Associates.

Route 7: V&D

Twee jaar geleden verhuisde V&D naar Nieuwegein en betrok daar een gloednieuw dc. SSI Schäfer nam de inrichting op zich met miniload systemen, sorteerpleinen, een carrousel en pick-to-tote werkplekken.

Route 8: Spar

Stow Group (tot voor kort Kardex Stow) neemt deelnemers van Logistiek Live mee naar het dc van Spar in Waalwijk. De magazijninrichter plaatste daar opslagsystemen voor onder andere diepvriesopslag.

Lees hier uitgebreide info over de routes…

 

Logistiek Live

10 oktober 2013
Vertreklocatie: Evenementenhal Gorinchem
Programma met 8 busreizen
www.logistiek-events.nl

Reageer op dit artikel