nieuws

ECT bestelt 85 hybride AGV’s

Warehousing

ECT vervangt haar vloot agv’s. Het Rotterdamse containeroverslagbedrijf schaft 85 hybride voertuigen aan van VDL.

ECT bestelt 85 hybride AGV’s

De 15 meter lange ‘automated guided vehicles’ worden ingezet  voor het transport van containers tussen de opslagplaats en de kade waar de containers worden gelost en geladen. Elke agv weegt ruim 25 ton en kan twee containers van 40 ton vervoeren. De hybride agv’s van VDL berekenen, afhankeljik van de afstand die oet worden afgelegd, zelf op ze elektrisch rijden of op diesel. De agv’s zijn volgens de producent 30 procent goedkoper in exploitatie dan de concurrentie.

Megaorder Singapore

De order van ECT is klein in vergelijking met een mogelijke opdracht in Singapore. De Aziatische staat overweegt 1700 agv’s aan te schaffen. VDL is in de race voor de order of een deel er van, stelt Frans van Dommelen, directeur VDL Containersystemen in het FD.

Reageer op dit artikel