nieuws

Apollo Vredestein opent EDC in Enschede

Warehousing

Bandenfabrikant Apollo heeft onlangs in Enschede een nieuw distributiecentrum met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter geopend. Het bandenmagazijn biedt plaats aan 500.000 banden, meldt de website van Autokompas. In de uitbreiding is naar verluid zeventig miljoen euro geïnvesteerd.

Apollo Vredestein opent EDC in Enschede

De uitbreiding van de opslag- en distributiecapaciteit voor de bandenproducent is noodzakelijk door de toenemende groei van de productie- en verkoopvolumes in combinatie met een breder assortiment.

Banden uit India

Het nieuwe EDC op bedrijventerrein De Marssteden in Enschede wordt daarbij specifiek ingezet voor de logistieke afhandeling van alle Apollo-personenwagenbanden die vanuit India in Nederland worden ontvangen. “Deze worden duurzaam via de Container Terminal Twente naar ons nieuwe ‘EDC Apollo’ gebracht, van waaruit wij onze Europese klanten beleveren via rechtstreekse leveringen of via ons netwerk van buitenlandse magazijnen”, aldus Apollo-Vredestein ceo Luis Ceneviz.

Logistieke hotspot Twente

Het nieuwe EDC, met een opslagcapaciteit van rond de 500.000 banden, ligt volgens Apollo-Vredestein op een uitstekende locatie dicht bij de eigen Twentse productielocatie. Het EDC van Apollo-Vredestein past in de ambitie van Twente om zich te profileren als belangrijke logistieke hotspot, waar het gaat om de positie van ‘Gateway to Europe’.

215 extra arbeidsplaatsen

De  uitbreiding levert de regio Twente de komende drie jaar 215 extra arbeidsplaatsen op. Het gaat voor twee derde om mbo’ers, de rest van de functies is op hbo- en academisch niveau. Op dit moment zijn 1.300 mensen werkzaam bij Apollo-Vredestein in Enschede.

Reageer op dit artikel