nieuws

Wolter Koops start opnieuw in Zeewolde

Warehousing

Internationaal logistiek dienstverlener Wolter Koops, dat vorig jaar november werd getroffen door een zware brand, heeft van de gemeente Zeewolde een kavel gekocht voor de bouw van een nieuw bedrijfspand. Het gaat om een stuk grond van 8,4 hectare, meldt dagblad De Stentor.

Wolter Koops start opnieuw in Zeewolde

De gemeenteraad belegde, zo meldt deze krant, afgelopen dinsdagavond een aparte, ingevoegde raadsvergadering om de transactie groen licht te geven.

Supersnelle grondtransactie

Logistiek dienstverlener Wolter Koops heeft in een wat de Stentor noemt ‘supersnelle transactie’ met de gemeente een nieuw stuk grond van 8,4 hectare gekocht op bedrijventerrein Trekkersveld III bij Zeewolde, op een steenworp afstand van de locatie waar het voormalige pand van Wolter Koop vorig jaar november in vlammen opging. Het bijzondere aan de transactie is, dat Zeewolde de oude grond, een perceel van vier hectare, van het bedrijf terugkoopt.

Alle activiteiten op één locatie

Wolter Koops kan op deze grond al zijn bedrijfsactiviteiten samenvoegen in één groot logistiek centrum dat beschikt over een kantoorpand, een wasstraat annex werkplaats, een crossdockcentrum, emballage-activiteiten en een vrieshuis met bijbehorende expeditie. In de oude situatie waren de verschillende activiteiten over enkele locaties verspreid. Na de brand werden ook tijdelijke locaties in verschillende delen van Nederland gebruikt.

Nieuwbouw eind 2013 klaar

Het bedrijf van vader en zoon Wolter en Wim Koops heeft overigens na de brand in 2012 serieus gekeken naar mogelijkheden om in andere gemeentes de bedrijfsactiviteiten te hervatten. De logistiek dienstverlener wil zo snel mogelijk starten met de nieuwbouw in Zeewolde die naar verwachting eind volgend jaar is afgerond.

 

Lees ook:
Wolter Koops alweer in bedrijf

Reageer op dit artikel