nieuws

Kledingmerk Fox Head verhuist EDC naar Nederland

Warehousing

Het Amerikaanse kledingmerk Fox Head verhuist zijn Europees Distributie Centrum in Groot-Brittannië naar Nederland. Fox Head, producent van sportkleding en –accessoires voor onder andere mountainbikers en BMX-crossers, vestigt zijn logistiek in het multi-client Logistics Centre van logistiek dienstverlener Menlo Worldwide Logistics in het Brabantse Eersel niet ver van Eindhoven.

Kledingmerk Fox Head verhuist EDC naar Nederland

Het Californische kledingconcern Fox heeft volgens eigen zeggen voor logistiek dienstverlener Menlo in Eersel gekozen om zijn positie op de Europese markt verder uit te kunnen breiden.

Orderverwerking en verzending verzorgt Menlo

Menlo verzorgt voor het kledingmerk voortaan de transport management services voor de inbound van de Fox-kleding evenals de distributie naar de winkelfilialen van het Amerikaanse bedrijf. Ook is Menlo verantwoordelijk voor het voorraadbeheer, het warehouse management, de orderverwerking en de verzending.

Voicepick technologie

Menlo, dat in het dc in Eersel (zie foto) onder andere ook de logistiek verzorgt voor sportmerk Nike, maakt gebruik van de voicepicking technologie (Vocollect) die Fox gebruikt in al zijn magazijnen in Europa en de VS. “Het feit dat Menlo zo flexibel is om onze voice technologie te implementeren in zijn dc-operactie in Eersel, was voor ons één van de voornaamste redenen om met deze logistiek dienstverlener in zee te gaan”, zegt Robby Dhesi, vice president of operations bij Fox.

BOM en NFIA

De BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) Foreign Investments en de NFIA Netherlands Foreign Investment Agency hebben Fox begeleid bij de vestiging van zijn EDC-activiteiten in Eersel.

Reageer op dit artikel