nieuws

Forever Direct schaft twaalf Linde trucks aan

Warehousing

Onlangs heeft Forever Direct de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum in Oud-Gastel. Met de verhuizing naar het nieuwe pand heeft het Amerikaanse bedrijf ook een nieuwe intern transport vloot van MotracLinde in gebruik genomen. De vloot bestaat uit een tweetal elektrische heftrucks, vier reachtrucks, drie man-up orderverzameltrucks en drie elektrische pallettrucks met verlaagde vorken.

Forever Direct schaft twaalf Linde trucks aan

De trucks worden ingezet voor het transporteren en opslaan van de goederen in het distributiecentrum. Dagelijks ontvangt het dc  120 pallets. Deze worden opgeslagen in het warehouse en worden na bestelling weer verder verscheept binnen Europa, Afrika of het Midden-Oosten. “We distribueren nu nog veel pallets. Maar binnen 2 jaar bedienen wij binnen Noordwest Europa alleen nog individuele klanten die via internet bestellen. Dan verschepen wij geen pallets meer maar pakketjes. Van de 400 pakketten per dag die wij nu doen, moeten we naar 7000 pakketjes per dag”, vertelt Ed van Oers, Warehouse Supervisor bij Forever Direct. “Voor Oost Europa, het Midden Oosten en Afrika blijven wij in bulk leveren.”

Verlaagde vorken

Bijzonder zijn de aangepaste elektrische pallettrucks. Alle producten worden aangeleverd op Amerikaanse pallets. Deze wijken van hoogte en formaat af van de reguliere europallets. In samenwerking met Fenwick in Frankrijk zijn speciale verlaagde vorken ontwikkeld. De vorkenhoogte is vanaf de grond gemeten tot aan bovenzijde vork 55mm. Hierdoor kan een EPT Amerikaanse pallet vervoerd worden. De heftrucks zijn voorzien van een veiligheidshekje en op alle trucks zit een 12 volt aansluiting.

Bevoorrading lokale dc’s


Forever Direct
is importeur en Europees distributeur van Amerikaans Forever Living Products. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert allerlei producten op basis van de Aloë Vera. Deze producten worden wereldwijd door 9,5 miljoen distributeurs in 147 landen verkocht. De nieuwe dc-vestiging in Oud-Gastel, lees meer hierover in het aprilnummer van Logistiek Magazine, is verantwoordelijk voor de bevoorrading van lokale distributiecentra in Europa, Afrika en het Midden Oosten. De helft van het distributiecentrum is ingericht als order fulfilment center en zal de functie van de lokale distributiecentra in Noordwest Europa overnemen.

Reageer op dit artikel