nieuws

Crown breidt ES4000/ET4000 serie uit

Warehousing

Crown heeft zijn series stapelaars uitgebreid. Na introductie van de ES4000 / ET4000 in augustus vorig jaar, is de serie uitgebreid met ESi 4000- en ETi 4000-stapelaars. De machines zijn uitgerust met initiaalheffing.

Crown breidt ES4000/ET4000 serie uit

De initiaalheffing zorgt er voor dat de stapelaars voor nog meer toepassingen inzetbaar zijn.  De moeilijkste stapelwerkzaamheden kunnen hiermee aangepakt worden, aldus Crown. Zowel de ESi 4000-meeloopstapelaar als de ETi 4000-meerijstapelaar zijn voorzien van initiaalheffing, die voor extra bodemvrijheid zorgt om vastlopende ladingen tijdens het rijden

over ongelijke vloeren of steile hellingen te voorkomen.


Het is ook mogelijk om twee pallets tegelijk te vervoeren met een gewicht van 2 ton. Met optionele in- en uitrijrollen is het mogelijk om gesloten pallets via de bodemlatten te heffen. Een ander voordeel van Crown’s initiaalheffing is dat deze een trekstangensysteem heeft dat de as van het hefmechanisme op het hoogst mogelijke punt plaatst om beschadiging en slijtage te voorkomen.

Overige eigenschappen

De hefhoogte varieert van 2,4 tot 5,4 mete, het hefvermogen van 1,2, 1,4 of 1,6 ton Andere eigenschappen zijn: proportionele hef- en daalbediening voor een nauwkeurige vorkpositionering en een ergonomisch ontworpen X10 Handle  voor optimale wendbaarheid. Ook hebben de stapelaars een FlexRide bestuurdersplatform met vering. Alle modellen zijn uitgerust met Crown’s onderhoudsvrije e-GEN® remsysteem, Access 1 2 3® systeembesturing met pincode, informatie over de truckstatus en een ingebouwde diagnose voor sneller onderhoud.

Reageer op dit artikel