nieuws

Hoppecke Batterijen haalt VCA** certificaat

Warehousing

Hoppecke Batterijen Nederland heeft haar VCA* certificering verhoogd naar VCA**. Hierdoor kan het bedrijf bij de aanleg van bijvoorbeeld laadstations voor tractiebatterijen als hoofdaannemer optreden. Bedrijven die zo’n laadstation laten inrichten hebben hierdoor slechts één aanspreekpunt.

Hoppecke Batterijen haalt VCA** certificaat

Hoppecke Batterijen is gespecialiseerd in levering, service en onderhoud aan batterijen en legt daarnaast ook laadstations, noodstroomvoorzieningen en dergelijke aan. Directeur Willem Stehouwer van Hoppecke Batterijen Nederland vertelt dat het belang dat het bedrijf hecht aan veiligheid in combinatie met de vraag vanuit de markt de belangrijkste redenen waren om VCA** te halen: “Bijkomend voordeel is dat we nu voortaan als hoofdaannemer kunnen fungeren bij het aanleggen van laadstations en noodstroomvoorzieningen in bijvoorbeeld warehouses.”

Slechts één aanspreekpunt

Hoppecke realiseert turnkeyprojecten in noodstroomvoorziening en laadstationinrichting. “Wij doen de engineering, implementatie en geven leiding aan alle betrokken leveranciers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven die stellingen plaatsen, rollenbanen aanleggen of vloeren, kranen of afzuiginstallaties plaatsen”, zegt Stehouwer. “Deze werkzaamheden vinden volledig onder onze supervisie plaats met oog voor veiligheid van alle partijen. Voordeel voor onze opdrachtgevers is dat ze slechts één aanspreekpunt hebben.”

Verhoogd risico in een risicovolle omgeving

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. VCA* houdt zich bezig met de directe beheersing van veiligheids- gezondheids- en milieurisico’s. Het uitgebreidere VCA** gaat ook nog over beleid, structuur, organisatie en communicatie ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Bedrijven met VCA** mogen zelf andere bedrijven als onderaannemer inhuren voor werkzaamheden op locatie.

ISO en VCA** gecertificeerd

Hoppecke Batterijen was al ISO-gecertificeerd en Stehouwer vermoedt dat het bedrijf nu het eerste in deze sector is dat ook over VCA** beschikt. “Dat geeft ons een voorsprong in de markt. Beide certificaten samen staan garant voor ons vakmanschap en het op veilige wijze voorzieningen voor batterijen aanleggen van hoge kwaliteit.”

Reageer op dit artikel