nieuws

Palletstandaard verbetert efficiency en ergonomie

Warehousing

Bonnema Logistiek, leverancier van intralogistieke oplossingen, heeft een kantelbare palletstandaard ontwikkeld voor het direct vanaf pallets verzamelen van goederen en/of materialen. Deze zogenoemde Gekantelde Pallet Standaard zorgt ervoor dat materialen die op een pallet liggen gemakkelijk bereikbaar zijn, zodat ze efficiënter en ergonomisch verantwoord verzameld kunnen worden.

Palletstandaard verbetert efficiency en ergonomie

De Gekantelde Pallet Standaard plaats een pallet schuin, op instelbare hoogte, boven de vloer, zodat de inhoud overzichtelijk is en de materialen goed bereikbaar. Hierdoor neemt zowel de efficiency als de ergonomie van sorteerwerkzaamheden toe. De palletstandaard is met name ontwikkeld voor de interne logistiek van productieomgevingen waar veel componenten en/of half-fabrikaten nodig zijn, zoals de automotive sector. Hier wordt de standaard vaak in de workflow opgenomen. Het apparaat is echter ook geschikt voor warehouses voor het direct vanaf pallets verzamelen van producten.

Lichte bediening vanwege gasveren

De Gekantelde Pallet Standaard is uitvoerig getest en geschikt voor alle soorten pallets en producten. Belangrijkste kenmerken van het apparaat zijn: meerdere draaihoeken mogelijk, een veiligheidslot dat  bedienbaar is met een voetpedaal, gemakkelijke en lichte bediening door het gebruik van gasveren en instelbare ondersteuning in de hoogte voor pallets met kragen. Het systeem wordt compleet geleverd met palletkragen en vakverdeling. Het maximale gewicht dat de Gekantelde Pallet Standaard kan dragen is 500 kg, maar Bonnema ontwikkelt momenteel een versie die geschikt is voor pallets met ladingen tot 1000 kg.

Reageer op dit artikel