nieuws

Nieuw logistiek centrum voor Playmobil

Warehousing

De Duitse speelgoedproducent Playmobil heeft vorig jaar een recordomzet behaald van 531 miljoen euro. Om de groei bij te houden, is een nieuw logistiek centrum gepland voor 2014.

Nieuw logistiek centrum voor Playmobil

Dat liet topvrouw Andrea Schauer van Playmobil weten op de speelgoedbeurs in Neurenberg.

Playmobil wil dit jaar in totaal 100 miljoen euro aan investeringen doen, onder meer in extra productiecapaciteit en een nieuw logistiek centrum. Het nieuwe centrum moet komen in de Duitse plaats Herrieden, 30 kilometer van de productielocatie. Playmobil kiest voor Herrieden vanwege de gunstige ligging aan de autosnelweg A6, de belangrijkste oost west verbinding in Europa.

18000 vierkante meter
De nieuwe locatie is nodig vanwege capaciteitsgebrek. Playmobil  heeft sinds 2000 haar omzet bijna verdubbeld.  In 2012 verscheepte het bedrijf  61.3 million Playmobil dozen, een record. De bouw van het nieuwe logistiek centrum dat 18000 vierkante meter groot wordt, is gepland voor eind dit jaar. Medio 2014 moet het dc operationeel zijn.

2,5 miljard poppetjes
Playmobil maakt onderdeel uit van moederbedrijf geobra Brandstätter uit Zirndorf.

Sinds Playmobil in 1974 voor het eerst op de markt kwam, zijn al 2,5 miljard speelgoedpoppetjes verkocht. Playmobil is in meer dan 80 landen te koop.

Reageer op dit artikel