nieuws

Goodman doet goede zaken in logistieke hotspot Venlo

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman heeft het afgelopen jaar in Nederland bijna 20.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed opgeleverd. Dat aantal vierkante meters magazijnruimte is verdeeld over twee projecten in Venlo namelijk 10.000 vierkante meter voor UPS en nog eens hetzelfde oppervlak voor logistiek dienstverlener DSV. In Europa leverde het Australische vastgoedbedrijf ruim 820.000 vierkante meter aan nieuwe distributiecentra op.

Goodman doet goede zaken in logistieke hotspot Venlo

Goodman Group profiteert volgens eigen zeggen in Europa op dit moment vooral van van de groeiende e-commercesector. Zo verhuurde de logistiek vastgoedontwikkelaar een kwart van de in 2012 afgeronde projecten aan e-commerceklanten, waaronder twee logistieke centra van ieder circa 110.000 vierkante meter voor e-commerceretailer Amazon in Duitsland.

Hofleverancier voor Zalando

Recent is Goodman gestart met  de ontwikkeling van een nieuw logistiek centrum van 78.000 vierkante meter voor Zalando in Mönchengladbach in Noordrijn-Westfalen. Dit pand is naast de eerste warehouselocatie van 120.000 vierkante meter in Erfurt, het tweede dc voor deze jonge e-tailer.

Venlo benut strategische positie goed

In Nederland leverde Goodman januari vorig jaar een warehouse op van ongeveer 10.000 vierkante meter voor de logistiek dienstverlener DSV op en net voor kerstdagen volgde een warehouse van eveneens 10.000 vierkante meter voor UPS. Beide vonden plaats in logistieke hotspot Venlo. “Deze regio slaagt er steeds beter in haar strategische positie te benutten tussen de luchthavens Düsseldorf en Schiphol en havens van Rotterdam en Antwerpen. Ook de gunstige positie ten opzichte van het economisch belangrijke Roergebied maken de regio zeer aantrekkelijk als logistiek knooppunt”, zegt Ruud Weijmans, Country Manager Nederland bij Goodman.

E-commerce: stimulans voor sector

Waar de vastgoedsector in Nederland in zwaar weer verkeert, behaalt Goodman, net als andere partijen die zich specifiek richten op logistiek vastgoedmarkt, goede resultaten. “E-commerce is een belangrijke stimulans voor deze markt in Europa”, stelt Weijmans toe. “Vooral in Duitsland is dit het geval. In Nederland profiteert de regio Venlo hiervan, om haar strategische ligging.”

26 projecten in zes landen

Binnen continentaal Europa ontwikkelde Goodman in het afgelopen jaar de al eerder genoemde ruim 820.000 vierkante meter aan nieuwe projecten, verdeeld over 26 projecten in zes landen. Deze cijfers zijn volgens de logistiek vastgoedontwikkelaar aanzienlijk hoger dan in 2011. Toen leverde het bedrijf in totaal circa 500.000 vierkante meter op aan distributiecentra. De meerderheid van de faciliteiten werd na voltooiing doorverkocht aan het door Goodman beheerde Goodman European Logistics Fund (GELF).

Reageer op dit artikel