nieuws

Robot met mixed palletizer

Warehousing

Robot met mixed palletizer

Een nieuwe doorbraak in het stapelen van samengestelde palletlagen. Het Duitse Kuka Systems – bekend van robottechnologie – gaat samen met het Nederlandse RSW – winnaar van een Logistica Award in 2009 – op de Amerikaanse vakbeurs ProMat een nieuw concept laten zien, de MXRP.

Het concept is een combinatie van technieken. RSW plaatste een systeem voor gemixed palletiseren van colli bij Sorbo in Duiven. De techniek van de grijper en de stapelsoftware zijn nu samengevoegd met de robots van Kuka. Het resultaat daarvan is een systeem met één robot, dat afhankelijk van de verpakkingsvorm tot 1.400 dozen per uur kan stapelen. Dat is 400 meer dan een set van twee robots aan kan met verschillende grijpsystemen. De MXRP grijper, waarvan de vingers onafhankelijk van elkaar bewegen, heeft geen moeite met ongelijke palletlagen. Het systeem zorgt tevens voor meer stabiele palletladingen dankzij een betere verdeling en meer colli op een pallet. De primeur van MXRP is voorbehouden aan de ProMat, komende maand in Chicago.

 

Meer info klik hier of ga naar www.rswbv.com

Lees ook: Mixed Case Stacker en MCS Spider

Reageer op dit artikel