nieuws

MotracLinde introduceert nieuwe trucks

Warehousing

MotracLinde brengt nieuwe Linde diesel & lpg-trucks van 2-5 ton op de markt. Deze nieuwe trucks zijn milieuvriendelijker en zuiniger.

MotracLinde introduceert nieuwe trucks

De nieuwe trucks voldoen volledig aan fase 3B van de Europese richtlijn, betreffende uitstoot voor voertuigen met een vermogen van 37 tot 56 kW (2004/26/EG). Tevens zijn de trucks standaard voorzien van Curve Assist, snelheidsreductie in bochten, en het Linde Engine Protection System. Naast hypermoderne motortechnologie en een beter energierendement hebben de trucks ook verbeterde ergonomie en veiligheid, aldus MotracLinde.

Hefvermogen
De Linde H25 tot H50 EVO-modellen hebben een hefvermogen van 2,5 tot 5 ton en zijn de milieuvriendelijkste dieseltrucks van Linde ooit. De motor van 44-kW in de Linde H25 tot H35D EVO-modellen heeft een maximaal koppel van 200 Nm bij 1750 omw./min. De motor van 55-kW in de Linde H40-H50 EVO-modellen hebben bij hetzelfde toerental een maximaal koppel van 240 Nm bij 1750 omw./min.

Zuinig energieverbruik
Alle nieuwe Linde H20 tot H50 EVO diesel- en LPG-trucks hebben voor de heffuncties nu een axiale plunjerpomp met variabele verplaatsing, die de gevraagde hoeveelheid olie pompt. De pomp heeft een grotere capaciteit; maximale opbrengst bij 1600 toeren. Daardoor stoten de nieuwe trucks minder diesel roetdeeltjesuit en besparen ze tot 17% brandstof.

De elektrische ventilator in de Linde H20-H50 (serie 392 en 393) maakt de trucks nog energiezuiniger.

Reageer op dit artikel