nieuws

Witron past magazijnlogistiek Edeka aan

Warehousing

De Duitse Supermarktketen Edeka Nord optimaliseert haar complete logistiek van droog- en kruidenierswaren. Het 30.000 vierkante meter grote complex wordt aangepast door Witron.

Witron past magazijnlogistiek Edeka aan

Edeka optimaliseert haar magazijnlogistieke processen in de vestiging Zarrentin (Mecklenburg-Vorpommern). Van hieruit worden in de toekomst ongeveer 770 supermarkten van 17.000 verschillende artikelen uit het droogassortiment voorzien.

205.600 picks.

Witron is verantwoordelijk  voor de levering en implementatie van alle mechanische , IT- en besturingscomponenten.  Het 30.000 m² grote complex is voor piekdagen op het gebied van orderverzameling van 205.600 picks per dag berekend. De operatie moet  voor me 2015 gereed zijn.

Systeem

De 14 ‘case order machines’ stapelen artikelen volledig automatisch, foutloos en winkelvriendelijk op pallets en rolcontainers. Op 16 werkplekken picken medewerkers met behulp van het DPS-systeem, een orderverzamelingssysteem met bakken, artikelen uit opslagbakken direct in klantbakken. Het betreft hierbij een pick-by-light-systeem en gaan de pickers volgens het principe goederen-naar-man/man-naar-goederen te werk.

Een display pallet pickting module bestaande uit een gang handelt en verzamelt geautomatiseerd kwart- en halve pallets. De bevoorrading van goederen voor alle drie de subsystemen worden opgeslagen in pallet hoogbouwmagazijn met 5 gangen.

Buffer modules
Bij de goederenuitgang worden zowel orderpallets als rolcontainers door drie buffer modules opgeslagen en gesorteerd waarna ze  worden geconsolideerd en willekeurig  langs de kortste weg via verzendbanen naar de laaddeuren geleid. De opslag en de aanvoer van de verschillende logistieke gebieden met lege pallets/rolcontainers wordt geoptimaliseerd door een emballagebuffer met 1.

Reageer op dit artikel