nieuws

Verbeterde batterij bespaart energie

Warehousing

GNB Industrial Power presenteert op de Logistica de Tensor, een loodzuur batterij die voldoet aan de steeds strengere eisen op het gebied van omslagprestaties en energie-efficiëntie. De energie-efficiëntie van de Tensor is 7 procent hoger, waardoor er langer met een geladen batterij gewerkt kan worden.

Verbeterde batterij bespaart energie

De Tensor biedt volgens GNB diverse voordelen, zoals een langere inzet- en levensduur en een hoge energiebesparing. Tegelijkertijd is de batterij goed bestand tegen de hoge piekstromen bij tussenladen en snelladen en bijzonder geschikt voor toepassing in koel- en vriesruimten. De Tensor levert 840 Ah met dezelfde afmetingen als een 775 Ah batterij. Dat is 8 procent meer energie.

Langer werken met één batterijlading
De inzetduur stijgt dankzij de hogere capaciteit, de hogere spanning en de efficiëntere regeneratie. In vergelijking met een normale loodzuur batterij kan er 17 procent langer met de Tensor worden gereden. Dat komt onder meer omdat er 33 procent minder warmte wordt ontwikkeld. De energie-efficiëntie is 7 procent hoger in vergelijking met normale loodzuur batterijen. Hierdoor wordt minder energie verbruikt en kan er langer met één batterijlading worden gewerkt.

Info: www.gnb.com
Hal 12, stand C033

Reageer op dit artikel