nieuws

Fulfilment Factory concept

Warehousing

SSI Schäfer heeft een complete Fulfilment Factory-opstelling ontwikkeld. Volgens de leverancier zorgt dit modulaire transport- en sorteersysteem voor losse goederen voor een versmelting van de logistieke processen. Dat geldt dan voor zowel zendingen voor filialen (B2B) als voor webwinkelbestellingen (B2C) tot één geïntegreerd verwerkingsproces.

Fulfilment Factory concept

De Fulfilment Factory is gebaseerd op modern hangbaansysteem met RFID-geschikte dragers. Hierdoor is het systeem volgens SSI Schäfer niet alleen geschikt voor modelogistiek, maar ook voor een breed scala aan andere producten, zoals schoenen, speelgoed, kleine elektronica, kantoorartikelen, cd’s, dvd’s, cosmetica en medicijnen.

Palletshuttlesysteem Orbiter
Op de 320 meter grote stand die het bedrijf heeft weten te bemachtigen op de beurs is meer te zien. Het bedrijf laat het palletshuttlesysteem Orbiter zien. Hierbij rijdt, niet zoals gebruikelijk, de reachtruck het kanaalmagazijn in, maar tilt de Orbiter de pallet op en rijdt hij met een snelheid van 1m/seconde geheel zelfstandig het kanaalmagazijn in om vervolgens de pallet af te zetten. Andersom haalt hij de pallet weer op en brengt hij deze naar de reachtruck.

Geen accupakket in systeem
Kenmerkend voor de Orbiter van SSI Schäfer ten opzichte van soortgelijke systemen is het feit dat er geen accupakket in het systeem zelf zit. Deze wordt namelijk steeds opgeladen door het dockingstation dat vooraan in de kanaalgang wordt geplaatst. Door de Orbiter te voorzien van hoog rendement condensatoren, waarbij de Orbiter bij ieder bezoek aan het dockingstation wordt geladen, behoren batterijwisselingen tot het verleden.

Info:
www.ssi-schaefer.nl
Hal 11, standnummer A.030

Reageer op dit artikel