nieuws

Chinees heftruckmerk opnieuw in Nederland

Warehousing

Chinees heftruckmerk opnieuw in Nederland

Peinemann brengt het Chinese heftruckmerk Hangcha naar Nederland. Kort voor de Logistica trad Hangcha Lifting Solutions in de openbaarheid. Nu staan de trucks aangepast aan de Europese eisen in hal 11.

Ad Kornet is als directeur van Peinemann Lifting Solutions verantwoordelijk voor het nieuwe importeurschap. Hij is tevens directeur van Crepa, de importeur van Caterpillar heftrucks. Van meer integratie is geen sprake. Met Caterpillar heeft Crepa een exclusieve overeenkomst, waar geen plaats is voor andere merken. Volgens Kornet kunnen de merken prima naast elkaar bestaan binnen Peinemann. Hij verwacht in een normale marktsituatie 200 Hangcha trucks te kunnen verkopen in Nederland. Hetzelfde volume moet mogelijk zijn in Duitsland, waar Peinemann ook het importeurschap op zich heeft genomen.

Tweede merk vanwege Tsunami
Voor de Roemeense autofabrikant Dacia heeft Peinemann al eerder 40 LPG heftrucks in gebruik gesteld. De ervaringen daar zijn zo goed, dat de importeur besloot ook in Nederland en Duitsland aan de slag te gaan. Kornet: “We kwamen in leveringsproblemen door de Tsunami in 2011. Om die reden zijn we gaan kijken bij Hangcha. Ik ben echt onder de indruk van de fabriek en de R&D capaciteit van dit merk. Voor de Europese markt zijn de trucks voorzien van motoren van Cummins, Yanmar en Nissan, de transmissies zijn van Toyota.”

Fabriek voor 80.000 eenheden
Het is niet voor de eerste keer, dat Hangcha in Nederland op de markt komt. Eerder waagde Geveke een weinig succesvolle poging. De modellen zijn inmiddels flink verbeterd en de marktsituatie is beduidend anders. Hangcha fabriceert al sinds 1974 heftrucks, en heeft zich na de privatisering in 2000 in snel tempo ontwikkeld tot marktleider in China. In 2009 is een nieuwe productie faciliteit in gebruik genomen met een productiecapaciteit van 80.000 eenheden op jaarbasis. Een uitbreiding naar 120.000 eenheden is al gepland. Kornet is er van overtuigd, dat de ambitie om uit te groeien tot een top 5 wereldspeler en een relevante positie op de Europese markt een kwestie van tijd is.

Inrichting Customer Service Centre
De aanstelling van Hangcha Lifting Solutions als importeur voor Nederland en Duitsland gaat in deze strategie een belangrijke rol vervullen. Peinemann Holding is het moederbedrijf van Hangcha Lifting Solutions. Het bedrijf zal ter ondersteuning van haar netwerk en de gebruikers van Hangcha materieel een Customer Service Centre inrichten.

Lees meer nieuws in het Logistica-dossier: www.logistiek.nl/Logistica

Reageer op dit artikel