nieuws

Swisslog brengt expertise naar Logistica

Warehousing

Logistieke mechanisatie-expert Swisslog presenteert op de Logistica haar expertise op het gebied van het ontwerp en de realisatie van complexe turn-key projecten. Tevens worden enkele vernieuwende logistieke mechanisatiesystemen gepresenteerd, die momenteel in lopende projecten worden toegepast.

Swisslog brengt expertise naar Logistica

Op de Logistica toont Swisslog haar uitgebreide mogelijkheden op het gebied van het ontwerp en de realisatie van gemechaniseerde logistieke oplossingen voor verschillende toepassingen. De aandacht gaat daarbij onder andere uit naar de vernieuwende concepten SmartCarrier en Autostore van Swisslog.

Geautomatiseerd opslag- en sorteersysteem
Swisslog‘s SmartCarrier concept is een geautomatiseerd ASRS (Storage and retrieval systeem) voor  kratten, bakken en dozen. Goederen worden op dynamische orderverzamelstations aangeboden via autonoom bewegende shuttles (SmartCarriers). De goederen worden bij deze orderverzamelstations met hoge snelheid aangevoerd door deze shuttles. Bovendien biedt het systeem functionaliteit voor consolidatie en vrijgave van producten of zendingen in iedere gewenste volgorde met een hele hoge capaciteit.

Fexibel, compact opslag- en orderverzamelconcept
AutoStore is een flexibel, compact opslag- en orderverzamelconcept voor onderdelen en kleine colliverpakkingen. AutoStore onderscheidt zich door de recht-toe-recht-aan modulaire installatie met optimaal gebruik van alle hoeken en gaten van een bestaande opslagruimte. De opslag wordt door gerobotiseerde ASRS uitgevoerd vanaf de bovenzijde. Iedere robot kan daarbij iedere gewenste krat aan een verzamelstation naar keuze aanbieden. Het concept staat garant voor een snelle beschikbaarheid van de opgeslagen goederen.

Eigen mechanisatieapparatuur
Swisslog concentreert zich vooral op de voedings- en drankenindustrie, de retail en de farmaceutische industrie. Naast een brede leveromvang van eigen mechanisatieapparatuur, beschikt het bedrijf over alle benodigde expertise voor het ontwerp en de realisatie van turn-key distributiecentra, met inbegrip van het bouwkundige deel. Op deze wijze wordt het logistieke concept geïntegreerd in een gebouw voor optimaal gebruik.

Info: www.swisslog.com
Hal 9, stand B010

 


Bekijk hier de Logistica-special van vrijdag 5 oktober

Reageer op dit artikel