nieuws

Palletautomaat verbetert ergonomie en veiligheid

Warehousing

Allmarec uit Zutphen levert de Palomat, een palletautomaat die automatisch pallets stapelt of ontstapelt. Hierdoor is het niet meer nodig pallets handmatig te verplaatsten. Volgens de leverancier verbetert door een Palomat zowel de ergonomie als de veiligheid in magazijnen en productiehallen.

Palletautomaat verbetert ergonomie en veiligheid

De Palomat is een palletstapelaar waarmee veilig, snel en ergonomisch lege pallets kunnen worden gestapeld of ontstapeld, één voor één op vloerhoogte. Hierdoor kan er volgens de leverancier veiliger, efficiënter en ergonomischer worden gewerkt in magazijnen en op andere werkplekken waar veel pallethandelingen plaatsvinden. Er is zowel een stand alone model van de Palomat als een inline versie, die geïntegreerd kan worden in transportinstallaties en transportbanen.

Orde en overzicht dankzij geordende stapels
Georg Fischer Waga uit Epe, producent en leverancier van leidingsystemen, installeerde kortgeleden twee Palomaten op haar emballageafdeling, één voor europallets en één voor de eigen Wagapallets. Ze werden aangeschaft in het kader van een verbeterprogramma. Technical manager Michel Hulsebos: “Tot voor kort stapelden we de pallets handmatig. Zeker bij hogere stapels een zware en niet altijd even veilige werkwijze. Die gevaarlijke situaties behoren nu tot het verleden terwijl ook de kans op rug- en nekklachten is afgenomen. Bijkomend voordeel is dat er nu veel meer orde en overzicht is, dankzij de strak geordende stapels. En dat past weer naadloos in ons 5S-concept onder de S van ‘Schikken’.

Meer info over de Palomat is te zien in dit filmpje.

De Palomat is een palletstapelaar waarmee veilig, snel en ergonomisch lege pallets kunnen worden gestapeld of ontstapeld, één voor één op vloerhoogte. Hierdoor kan er volgens de leverancier veiliger, efficiënter en ergonomischer worden gewerkt in magazijnen en op andere werkplekken waar veel pallethandelingen plaatsvinden. Er is zowel een stand alone model van de Palomat als een inline versie, die geïntegreerd kan worden in transportinstallaties en transportbanen.
Orde en overzicht dankzij geordende stapels
Georg Fischer Waga uit Epe, producent en leverancier van leidingsystemen, installeerde kortgeleden twee Palomaten op haar emballageafdeling, één voor europallets en één voor de eigen Wagapallets. Ze werden aangeschaft in het kader van een verbeterprogramma. Technical manager Michel Hulsebos: “Tot voor kort stapelden we de pallets handmatig. Zeker bij hogere stapels een zware en niet altijd even veilige werkwijze. Die gevaarlijke situaties behoren nu tot het verleden terwijl ook de kans op rug- en nekklachten is afgenomen. Bijkomend voordeel is dat er nu veel meer orde en overzicht is, dankzij de strak geordende stapels. En dat past weer naadloos in ons 5S-concept onder de S van ‘Schikken’.
Meer info over de Palomat is te zien in dit filmpje
Reageer op dit artikel