nieuws

Containexx vouwt rolcontainers op

Warehousing

Containexx, leverancier van rolcontainers, besteed op de Logistica veel aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rolcontainers, zoals de Retail Rolcontainer 2.0 met vouwbare kunststofbodem. Bezoekers van de stand van Containexx kunnen dit innovatieve product direct testen.

Containexx vouwt rolcontainers op

Deze vouwbare Retail Rolcontainer 2.0 (RRC 2.0) van Containexx is nieuw op de Nederlandse markt. Hij is uitgerust met een vouwbare kunststofbodem met scharnier en heeft daardoor unieke nestingeigenschappen. Deze rolcontainer kan op eenvoudige wijze  worden ‘ingeklapt’ en vervolgens enkelvoudig worden genest of samen met andere containers genest worden gestapeld. Een andere handige eigenschap is dat de rolcontainer in geneste toestand op een compacte manier verrijdbaar blijft.

Voldoet aan standaarden
De RRC 2.0 is volledig integreerbaar met de actuele standaarden die in de Europese retailmarkt worden toegepast. Dit betekent onder andere dat de containers op interne rubberen en stalen transportbanden verwerkt en getransporteerd kunnen worden. De afmetingen zijn vergelijkbaar met die van reguliere rolcontainers, maar de RRC 2.0  biedt voordelen op het gebied van gebruiksgemak, ruimtebesparing en duurzaamheid.

Besparing van laadruimte
De RRC 2.0 is uitgerust met twee stevige stalen hekken. Ondanks het feit dat de scharnierbare bodem uit kunststof bestaat, is deze toch buitengewoon sterk, licht van gewicht en voor 100 procent recyclebaar. Tijdens transport van meerdere units kan er gebruik worden gemaakt van de unieke nestingmethode waardoor er laadruimte of vloeroppervlak wordt bespaard. Indien gewenst kan de rolcontainer worden uitgerust met andere wielen, waardoor deze voor vrijwel alle omstandigheden geschikt is.

Info: www.containexx.nl
Hal 9, stand C110

Reageer op dit artikel