nieuws

Scania bouwt nieuw onderdelen-dc in Opglabbeek

Warehousing

Vrachtautofabrikant Scania heeft gisteren feestelijk de aftrap gegeven van de bouw van een nieuw onderdelen distributiecentrum in het Belgische Opglabbeek. Het bestaande dc wordt uitgebreid met nog eens 37.500 vierkante meter. Het hele project moet maart volgend jaar afgerond zijn. De investering bedraagt bijna 23 miljoen euro.

Scania bouwt nieuw onderdelen-dc in Opglabbeek
nieuw onderdelen dc Scania Opglabbeek

Scania Parts Logistics verdeelt vanuit Opglabbeek internationaal onderdelen voor de Scania-trucks. Er werken in totaal zo’n 600 mensen. Het distributiecentrum is nu al 65.000 vierkante meter groot en krijgt een energie-efficiënte uitbreiding van 37.500 vierkante meter.

Toonbeeld van duurzaamheid
Een aannemer uit Opglabbeek is verantwoordelijk voor de bouw van het distributiecentrum. De bewuste aannemer, bouwbedrijf NV Mathieu Gijbels, verrichtte maandag de officiële bouwstart met het plaatsen van de eerste bouwkolom. ” Het nieuwe magazijn moet voor de logistieke sector in België het toonvoorbeeld worden van laag energieverbruik.

Spiegelsysteem
Zo zullen tijdens de nieuwbouw 140 lichtkoepels geïnstalleerd worden, die via een spiegelsysteem het binnenkomend daglicht opvangen en verspreiden. Er komen ook transparante panelen aan de loskaden, die voor optimaal daglicht moeten zorgen in het magazijn. Bovendien is het gebouw ook goed geïsoleerd.

Investering van 23 miljoen euro
Scania is voor de investering van 200 miljoen Zweedse Kronen (bijna 23 miljoen euro) niet over één nacht ijs gegaan. De keuze om de vestiging in Opglabbeek uit te breiden, stoelt volgens de truckproducent op de efficiënte wijze waarop het distributiecentrum in Opglabbeek opereert, op de kwaliteiten van de medewerkers en op de centrale ligging in Europa.

Oplevering in maart 2013
De eerste fase – goed voor 20.000 vierkante meter – moet eind dit jaar klaar zijn. De oplevering van fase twee is voorzien voor maart volgend jaar.

Reageer op dit artikel