nieuws

Raben opent logistiek centrum in Neurenberg

Warehousing

Logistiek dienstverlener Raben heeft afgelopen vrijdag een nieuw logistiek centrum geopend in Neurenberg. Het pand dat sinds gisteren operationeel is, herbergt een warehouse, crossdock en kantoorruimte. Raben investeerde in de nieuwbouw circa 18 miljoen euro.

Raben opent logistiek centrum in Neurenberg
Raben opent logistiek centrum in Neurenberg

Het warehouse-gedeelte heeft een totale opslagcapaciteit van 15.000 vierkante meter. Het crossdock is 8.000 vierkante meter groot. “Neurenberg is een belangrijke stad voor de Duitse economie en is een toegangspoort voor de Raben Group. Dat zijn de redenen waarom wij hebben besloten ons warehouse daar te bouwen. Dankzij het nieuwe, efficiënte crossdock verwachten wij onze diensten te optimaliseren”, zegt Ewald Raben (foto links), CEO van de Raben Group.


Vierde nieuwe warehouse in Duitsland

Deze investering in Nürnberg is één van de vele recente investeringen die Raben in Duitsland de afgelopen twee jaar heeft verricht. Zo heeft de logistiek dienstverlener in die periode nieuwe warehouses geopend in achtereenvolgens Wuppertal, Würzburg en Mittenwalde, niet ver van Berlijn.

 

Geconditioneerde opslag

Bij de bouw van het warehouse is geïnvesteerd in een geconditioneerde temperatuurregeling waardoor het voor Raben ook mogelijk is om goederen op te slaan, die dergelijke condities nodig hebben zoals levensmiddelen.

Video surveillance met 114 camera’s
Het crossdock is voorzien van 79 loading docks. Die moeten zo stelt de logistiek dienstverlener, de ideale voorwaarden scheppen voor klanten – zelfs als het transportvolume blijft stijgen. Door een video surveillance systeem met 114 camera’s is daarnaast een zogeheten ‘all-over trace’ van iedere zending mogelijk. Dankzij dit systeem kunnen processen worden gedocumenteerd, geanalyseerd en aangepast worden mocht dat noodzakelijk zijn.

Hoge brandveiligheid
Het nieuwe Raben-warehouse in Nürnberg beschikt over een sprinklerinstallatie conform de ESFR-standaard. Dit betekent dat deze installatie voldoet aan het hoogste niveau van brandveiligheid.

Reageer op dit artikel