nieuws

Prologis ziet groeiende vraag naar logistiek vastgoed

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis constateert een toenemende vraag naar logistiek vastgoed. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden op diverse strategische locaties in de Benelux nieuwe huurcontracten afgesloten voor in totaal 37.702 vierkante meter.

Prologis ziet groeiende vraag naar logistiek vastgoed

De nieuwe huurcontracten werden afgesloten voor het distributiecomplex Maasvlakte DC2 (12.497 vierkante meter). Daarnaast werd in Bleiswijk, strategisch gelegen ten noorden van Rotterdam, voor de laatste beschikbare unit een huurovereenkomst afgesloten voor 7.858 m2. En voor Tilburg DC3 werd een contract verder uitgebreid met 17.347 m2, waardoor dit complex nu volledig verhuurd is.

Veel verlenging van contracten

Prologis verlengde in totaal voor 127.374 m2 aan contracten. Op mainport Schiphol was dat 21.802 m2 en op Fokker Park DC4A 10.284 m2. En in Venlo verlengde UPS Supply Chain haar bestaande contract voor een oppervlakte van 20.829 m2.

 

“We zien een toenemende vraag naar logistiek vastgoed in de markt”, zegt Bram Verhoeven, vice president voor Prologis, Benelux. “De verwachtingen omtrent de bezettingsgraad in onze portefeuille zijn dan ook positief.” Met een portfolio van 1,2 miljoen m2 verdeeld over 61 gebouwen is Prologis een van de grootste aanbieders van distributiecentra in de Benelux.

Lees ook:

Groei in beleggingsvolume Europees logistiek vastgoed

“Europees logistiek vastgoed zit weer in de lift”

“2011 was recordjaar in opname Europees logistiek vastgoed”

Reageer op dit artikel