nieuws

Olympisch tintje aan Dag van het Magazijn

Warehousing

Voormalig Olympiërs maken hun opwachting tijdens de komende Dag van het Magazijn op 31 oktober. Winnaars ontmoeten daar winnaars, namelijk de finalisten van de prijs Het Veiligste Magazijn 2012, die op deze dag zal worden uitgereikt.

Olympisch tintje aan Dag van het Magazijn
Dag van het Magazijn 2012

Wieke Dijkstra (hockey) en Bram Ronnes (beachvolleybal) zorgen gezamenlijk voor een presentatie. Beide zijn inmiddels ex-topsporters en werkzaam bij Randstad. De uitzendorganisatie is mede-initiatiefnemer van de Dag van het Magazijn en van de prijsuitreiking, die gehouden wordt in het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.

Samenwerking nodig voor prestatie
In een duopresentatie vertellen Dijkstra en Ronnes meer over in de wereld van de topsport en leggen ze uit wat de verschillen en de overeenkomsten zijn tussen topsport en het bedrijfsleven. Kern is dat zonder motivatie en samenwerking een topsporter niet kan presteren, net als medewerkers op de werkvloer. Een topsporter leert veel van tegenslag en zoekt altijd naar successen. Zij zoomen in op fysieke en mentale gezondheid.

De Dag van het Magazijn bestaat in hoofdlijn uit drie elementen:
–       Plenaire openingsdeel (met de topsporters)
–       Vijf workshop rond actuele thema’s
–       Uitreiking van de prijs Het Veiligste Magazijn

Arbeidsmarkt en ongevalsoorzaken
Naast de voormalige topsporters spreekt in het eerste deel ook Marjolein ten Hoonte – eveneens van Randstad in de functie van directeur arbeidsmarkt. Haar verhaal gaat over andere contractvormen met medewerkers, omdat opdrachtgevers steeds meer flexibiliteit verlangen. Ook in arbeidsrelaties moet duurzaamheid bovenaan staan. Gaat het om inkomenszekerheid of om baanzekerheid?

Plenair is ook het verhaal van prof. René de Koster (Erasmus) te horen. Hij gaat in op lopend wetenschappelijk onderzoek over de echte oorzaken achter ongelukken in de magazijnomgeving. Leiderschap is essentieel. De Koster pleit voor managers met transformationeel leiderschap, die in staat zijnmedewerkers uit te dagen, te motiveren en feedback kunnen geven. Dat heeft grote invloed op het veiligheidsbewustzijn van medewerkers.

Vijf workshops en sponsoren

De workshops gaan over:

–       Sociale veiligheid (VTL)
–       Bewust leidinggeven (EVO)
–       Aanrijschades (BMWT)
–       Instrueren (Het Eigen Vermogen)
–       Bedrijfshulpverlening (BHV.nl)

Tot slot worden de genomineerden voor de prijs Het Veiligste Magazijn op het podium geroepen voor een korte presentatie. Aansluitend is de bekendmaking van de winnaar door juryvoorzitter prof. René de Koster.

Sponsors van het evenement en de prijs zijn: Randstad, importeursvereniging BMWT, verladersorganisatie EVO en opleidingsinstituut VTL. Logistiek.nl treedt op als mediapartner.

Reageer op dit artikel