nieuws

Nieuw leven geblazen in WMS-onderzoek

Warehousing

Nieuw leven geblazen in WMS-onderzoek

Jeroen van den Berg Consulting en Fraunhofer instituut slaan de handen ineen bij het onderzoeken van de WMS-markt. Jaarlijks zullen ongeveer honderd WMS-pakketten worden gevalideerd door zowel Fraunhofer als Jeroen van den Berg Consulting. Het jaarlijkse WMS-onderzoek, dat wat in de verdrukking dreigde te raken, krijgt daarmee een tweede leven.

Jeroen van den Berg gaat in de komende maanden in de Benelux de nodige WMS-leveranciers over hun pakketten aan de tand voelen. Fraunhofer zal dat voor de markten waarin het actief is, waaronder uiteraard Duitsland, gaan doen.

Ervaringen gebruikers en details pakketten combineren
en Het onderzoek van Jeroen van den Berg Consulting spitste zich de afgelopen jaren wat meer toe op de ervaring van gebruikers, Fraunhofer hield zich meer bezig met de details van pakketten, onder andere over de beschikbare functionaliteit. “Deze twee manieren van aanpak worden nu samengevoegd en uiteraard hebben we door samen te werken meer slagkracht”, vertelt Van den Berg. Zo beschikken de Duitsers over goede contacten met universiteiten, waardoor er studenten ingezet kunnen worden voor de onderzoeken.

Vleugels wereldwijd uitslaan
De partners hebben afgesproken om wereldwijd de vleugels uit te slaan. Fraunhofer heeft inmiddels een partner in Italië en ook in Frankrijk zijn de eerste contacten voor een partner gelegd. Fraunhofer was al actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Het is de bedoeling om in de toekomst ook landen als Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië en delen van Azië toe te voegen aan het onderzoek.”

Fraunhofer werkte eerder met IPL
De onderzoekers van het Duitse instituut werkten eerder voor de WMS-filtertool samen met IPL. Maar naar nu blijkt is de keuze van IPL om zich meer op ERP-oplossingen voor de maakindustrie te richten, voor Fraunhofer aanleiding geweest om op zoek te gaan naar een andere WMS-partner.

WMS benchmarken met andere pakketten
Het doel van beide, nu gebundelde, WMS-onderzoeken was en is om bedrijven te helpen die op zoek zijn naar een warehousemanagement systeem. Ook in de nieuwe opzet zullen deze bedrijven via slimme filtermogelijkheden tot een longlist komen van geschikte WMS-aanbieders. “De laatste technische ontwikkelingen en de aanhoudende vraag naar WMS vragen om actuele en betrouwbare informatie over WMS-pakketten. Deze tool is zowel voor gebruikers die door de bomen het bos weer willen zien als voor aanbieders die hun WMS willen benchmarken met andere pakketten”, aldus Jeroen van den Berg.

Reageer op dit artikel