nieuws

Laad- en losdeuren: robuust, veilig en zonder franjes

Warehousing

Gebruikers stellen simpele eisen aan laad- en losdeuren. Maar dat neemt niet weg dat aanbieders proberen met hun product te innoveren. Het accent ligt daarbij op service, onderhoud en renovatie. Lees in Logistiek Magazine van september wat de trends zijn.

Laad- en losdeuren: robuust, veilig en zonder franjes

De meeste vraag vanuit de markt is nog altijd naar de basis laad- en losdeuren in combinatie met docklevellers en dockshelters. Daarnaast willen gebruikers het laad- en losproces steeds beter kunnen monitoren. Dat is vooral belangrijk met het oog op (brand)veiligheid, milieubewustheid, energiebesparingen en het optimaal kunnen afstemmen van zowel interne als externe stromen binnen een magazijn.

 

Eerste generatie loopt op z’n eind

Het aspect service en onderhoud speelt voor de leveranciers van dockequipment een steeds belangrijkere rol. Naast reguliere onderhoud, moet 24 uur per dag service met een snelle responstijd gegarandeerd zijn. Een storing kan zowel het interne- als externe transportproces van een bedrijf compleet op zijn kop zetten.

Een andere trend is dat er in de markt ook een groeiende behoefte ontstaat aan renovatie van bestaand dockequipment. Het gaat om docklevellers en dockshelters aan de buitenzijde tegen de gevel. Die vraag komt op, omdat de eerste generatie docklevellers, die twintig tot vijfentwintig jaar geleden zijn aangeschaft, aan het einde van hun levenscycli zijn gekomen.

 

Op afstand bedienen met iPad

Groen-Direct in Boskoop heeft een interessante gadget van leverancier Crawford aangeschaft, namelijk een systeem, waarmee de dockdeuren met een iPad of smartphone op afstand open en gesloten kunnen worden en ook de bewegingen worden gesignaleerd. Taaf Rosbergen: “Wij zijn één van de eersten in Nederland die gebruik gaan maken van dit systeem. Ik beschouw het als een extraatje dat gewenst is, omdat we als 24/7 bedrijf vaak meemaken dat een vrachtauto ongepland wil aandocken. Dan is het best fijn dat je logistieke mensen op afstand door middel van een druk op de knop van hun smartphone of iPad een deur kunnen openen of sluiten.”

 

Neem nu een abonnement

Reageer op dit artikel