nieuws

Europese vakprijs voor heftrucks in de maak

Warehousing

Lang is er over gesproken, maar het gaat nu echt gebeuren. Er komt een Europese prijs voor vorkheftrucks en magazijntrucks in vier categorieën. Vanaf 1 oktober tot en met 21 december 2012 kunnen fabrikanten zich inschrijven voor de nieuwe, prestigieuze IFOY-award, die in de sector zeer tot de verbeelding zal spreken.

Europese vakprijs voor heftrucks in de maak

Afgelopen maand is een jury geïnstalleerd van vakjournalisten, afkomstig van twaalf vaktijdschriften. Daaronder ook Logistiek.nl namens Nederland. Andere journalisten werken bij collega vakbladen uit Duitsland, Zweden, Engeland, Spanje, Oostenrijk en Polen. Op basis van onafhankelijk uitgevoerde testen velt de jury een oordeel en kijkt daarbij naar criteria als innovatief product, ontwerp en design, veiligheid, kostenefficiency en duurzaamheid.

 

International Forklift Truck of the Year

IFOY staat voor International Forklift Truck of the Year. In navolging van onder andere vrachtwagens en bestelauto’s krijgt nu ook de heftruckwereld de kans om nieuwe modellen te laten beoordelen en daarmee vol in de schijnwerper te zetten.

Het gaat om heftrucks in vier categorieën:

  • vorkheftrucks tot en met 3,5 ton hefvermogen
  • vorkheftrucks meer dan 3,5 ton hefvermogen
  • magazijntrucks (van meelooptrucks tot reachtrucks)
  • nieuwe systemen en oplossingen rond de heftruck

 

Waaraan moeten inzendingen voldoen?

  1. Trucks/oplossingen moeten nu beschikbaar zijn op de Europese markt
  2. Trucks moeten in de periode tussen 15 juni 2011 en 21 december 2012 op de markt zijn geïntroduceerd
  3. Het moet gaan om nieuwe trucks, dan wel ingrijpend zijn vernieuwd, en voorzien van significante innovaties
  4. Trucks moeten nog in productie zijn, minimaal al twee maanden bestelbaar vanuit een officiële prijslijst
  5. Prototypes en designstudies komen niet in aanmerking
  6. Systemen en specifieke oplossingen moeten aantoonbaar zijn geïmplementeerd

Hoe verloopt het juryproces?

Tot eind dit jaar kunnen fabrikanten hun product aanmelden. In januari volgt per categorie een selectie van vijf genomineerden, die publiekelijk bekend gemaakt zullen worden. Ter ondersteuning van de juryleden zal iedere genomineerde truck aan een internationaal erkend testprotocol worden onderwerpen. Dat gebeurt een week lang ergens in maart of april. De testresultaten maken onderdeel uit van de uiteindelijke beoordeling. Puntentelling moet uitwijzen wie uiteindelijk per categorie als winnaar uit de bus komt. De prijsuitreiking vind plaats in mei of juni op een specifiek event.

 

Meer informatie over de voorwaarden en kosten van deelname staan op de IFOY-website (http://www.ifoy.org/en/). Fabrikanten die mee willen doen aan de eerste IFOY-award kunnen zich aanmelden via: http://www.ifoy.org/en/entry-2013/conditions-of-participation

Reageer op dit artikel