nieuws

Zes Linde pallettrucks voor HST Groep

Warehousing

Logistiek dienstverlener HST Groep uit Enschede heeft onlangs zes Linde pallettrucks, van de in totaal 16 stuks die geleverd zullen worden, in gebruik genomen. De nieuwe magazijntrucks zijn geleverd door MotracLinde en zijn van het type T16, serie 1152.

Zes Linde pallettrucks voor HST Groep
Zes Linde pallettrucks voor HST Groep

De Linde pallettrucks, die de HST Groep heeft aangeschaft bij MotracLinde, hebben een hefvermogen van 1,6 ton en zijn door het 8 procent kortere chassis (L2 maat) geschikt om mee te nemen in een vrachtauto. Karakteristieken van de pallettruck zijn een tot twintig procent lager energieverbruik en de toepassing van het Extrall®-systeem, een sterke lichtgewichte kunststof, in motor- en batterijcompartiment alsmede in de dissel.

Ergonomisch ontwerp
Daarnaast is de dissel ergonomisch ontworpen zodat de handen altijd beschermd zijn. De bedieningsknoppen zijn met beide handen te bedienen ook als de bediener handschoenen draagt.

Geen abrupte noodstop
De dissel kent ook een ‘end of stroke’ weerstand. De bestuurder voelt wanneer de dissel tegen de noodstop aanloopt en zal door dit systeem niet verrast worden met een abrupte noodstop als gevolg van een verkeerde disselpositie. Als die plotseling wordt losgelaten, remt de truck krachtig maar gelijkmatig af en keert de dissel rustig en vloeiend terug in de verticale stand.

 

Lees ook:

Linde breidt gamma orderverzameltrucks uit


Vreugdenhil schaft veel elektropallettrucks aan

 

Reageer op dit artikel