nieuws

Meeloop stapelaar zuinig met ruimte en energie

Warehousing

Deze zomer komt Jungheinrich met een nieuwe elektrische meeloop stapelaar. De warehousetruck moet zich gaan bewijzen in smalle ruimtes en op korte afstanden.

Meeloop stapelaar zuinig met ruimte en energie

De truckserie EJC 110/112/212 helpt magazijnmedewerkers met het verplaatsen van lasten tot 1.200 kg en een maximale hoogte van 4,70 meter. Bij het ontwerp van de truck, afkomstig uit de Jungheinrich fabriek in Norderstedt, is de nadruk gelegd op efficiënt gebruik van beschikbare ruimte en van energie.
Voor dat laatste is volgens de ontwikkelaars hard gewerkt aan de afstelling van 3-fase AC-motoren met het bovenliggende beheersysteem. Samen met de lage onderhoudskosten moet dat leiden tot een optimaal kostenplaatje tijdens de gebruiksfase van de truck. Voorbeeld daarvan is het verwisselen van de steunwiele, wat niet langer een ingrijpende onderhoudsklus hoeft te zijn. Met een paar handbewegingen kunnen de wielen worden verwisseld.

Tussentijds bijladen
Het ingebouwde oplaadsysteem is verbeterd, meldt de fabrikant. Tijdens een ploegendienst kan snel bijladen van de batterij plaats vinden. Ook voor een grotere batterij tot 375 ampère per uur is de lader geschikt, net als voor gebruik in een vochtige omgeving, zoals in een koelcel.
Op ergonomisch gebied heeft de fabrikant eveneens vernieuwingen doorgevoerd. Mastdemping gebeurt automatisch vanaf 300 milimeter boven de vloer. In de kruipstand blijf de dissel ook in rechtopstaande positie functioneren om veilig en efficiënt in nauwe werkruimtes te kunnen bewegen. Verder kunnen chauffeurs rekenen op voldoende en goed toegankelijk opbergruimtes voor pen en papier.

 

Lees ook: Stapelaar met extra hefmotor

Lees ook: Stapelaar met wielarmheffing

Reageer op dit artikel