nieuws

Schaalbaar transportsysteem voor middellange afstanden

Warehousing

SSI Schäfer heeft met de ‘Auto Cruiser’ een systeem ontwikkeld voor efficiënte interne transporten. Met dit flexibele transportsysteem voor middellange afstanden wil de magazijninrichter het gat dichten tussen handmatige transportprocessen enerzijds en volautomatische systemen anderzijds.

Schaalbaar transportsysteem voor middellange afstanden
Auto Cruiser

Deze oplossing is volgens SSI Schäfer de helft goedkoper dan gebruikelijke transportsystemen en goed voor een energiebesparing van meer dan 80%. De Auto Cruiser is met een capaciteit tot 600 transporteenheden per uur speciaal geschikt voor toepassingen met kleinere tot middelgrote doorstroming. Voorbeelden daarvan zijn de verwerking van retourzendingen, de handling van speciale artikelen of de aanvoer van onderdelen in functie van veredelingsprocédé’s. Het schaalbare systeem bestaat uit een autonoom aangedreven lijn voor het transport van standaard verzamelbakken (600 x 400 mm), dozen of losse goederen. Het railnetwerk is voorzien van laadunits. Dankzij een combinatie van rechte componenten, bochten en wissels kan de transportbaan flexibel worden aangepast aan de vereisten ter plaatse. Dit geeft volgens de leverancier een vlotte verbinding tussen diverse bedrijfsafdelingen, ruimtes in het gebouw of productiehal en magazijn.

 

Aandrijving

De standaard uitvoering van de Auto Cruiser transporteert lasten tot 30 kg. Daarvoor is enkel stroomvoorziening via het gewone elektriciteitsnet nodig; een aansluiting aan een IT- en/of transporttechnologie-infrastructuur is niet vereist. De voertuigen van de Auto Cruiser beschikken over een eigen aandrijving en energie-accumulator. Een bijkomende centrale stuureenheid is overbodig. De goederen worden ter hoogte van universele laadplatformen op het transportsysteem geplaatst. Tegelijkertijd wordt een barcodekaart toegevoegd, met daarop het eindstation. Het transport start met het indrukken van een vrijgaveknop. Tijdens het transport wordt de barcode op de kaart automatisch geregistreerd zodat het correcte einddoel wordt bereikt.

Reageer op dit artikel