nieuws

Inther plaatst verpakkingsproces centraal

Warehousing

Door de opkomst van e-commerce wordt het verpakkingsproces een steeds grotere uitdaging in de logistiek. Optimalisatie van het verpakkingsproces biedt een hogere productiviteit en meer efficiency. De vraag is welke systemen daarvoor nodig zijn.

Inther plaatst verpakkingsproces centraal
Inther Box Closer

Verpakkingsprocessen in een warehouse krijgen volgens Inther Logistics Engineering vaak niet de aandacht die ze verdienen. Van de logistieke processen in een warehouse wordt dikwijls alleen het orderpickproces geoptimaliseerd. Door het pickproces te optimaliseren en te automatiseren kan veel winst worden behaald. Hierbij dient echter het verpakkingsproces niet vergeten te worden. Het automatiseren van de verpakkingslijn kan een aanzienlijke efficiencyverbetering opleveren. Zo worden handmatige handelingen tot het minimum teruggebracht en de productiviteit verhoogd.

 

Toepassing

Tijdens het verpakkingsproces gaat veel tijd zitten in de verschillende handelingen als het toevoegen van documenten aan een order, opvullen en sluiten van verpakkingsdozen, labelen van dozen en uitsorteren van orders naar verschillende vervoerders. Al deze handelingen zijn goed te automatiseren, echter dienen ze wel geïntegreerd te worden in het gehele proces. Stanley Black & Decker heeft onlangs nog gekozen voor een geautomatiseerde verpakkingslijn.

 

System integrator Inther Logistics Engineering biedt hiervoor de onderstaande systemen aan:

•             Conveyor

•             Geïntegreerde weegschaal

•             Documentfeeder

•             Print & Apply

•             Box erector filler

•             Box closer (foto)

•             Sorter

 

Lees ook

Stanley Black & Decker automatiseert verpakkingslijn

Reageer op dit artikel