nieuws

Dura Vermeer neemt Archicom over

Warehousing

Ingenieursbureau Archicom is overgenomen door aannemer Dura Vermeer. Directeur eigenaar en oprichter van het ingenieursbureau, Gerard Kuijs, heeft dit vandaag bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Archicom-zeilevenement.

Dura Vermeer neemt Archicom over
Job Dura (links) en Gerard Kuijs

Archicom, opgericht in 1986 en opererend sindsdien vanuit de hoofdvestiging in Eindhoven, zal onder haar bestaande naam en huidige management blijven opereren binnen Dura Vermeer. Ook zal het ingenieursbureau een onafhankelijke en zelfstandige positie innemen binnen het bouwconcern.

 

Onderdeel cluster Advies en Diensten

Bij de overname zijn alle medewerkers van Archicom betrokken. Oprichter en algemeen directeur Gerard Kuijs zal zijn onderneming de komende jaren blijven leiden. Het Eindhovense ingenieursbureau, dat actief is op het gebied van consultancy, architectuur en management binnen de marktsegmenten productie, industrie, handel en logistiek, wordt in de organisatie van Dura Vermeer onderdeel van het cluster Advies en Diensten.

 

Drie kerndisciplines

Archicom kent drie kerndisciplines, te weten Consultancy (supply chain-, distributie-, warehouse-, productie en facility-advies), Archineering (stedenbouwkundige en master planning, architectuur en design en bouwtechniek en constructief ontwerp) en Management (projectmanagement, bouwkostenmanagement, aanbesteding en contractmanagement).

 

Inzetten op groei

Voor Dura Vermeer betekent de overname dat het concern haar klant- en productfolio verbreedt in de voornoemde marktsegmenten waarbinnen Archicom actief is. Ook heeft het bouwconcern ambities om in deze markten verder te groeien.

 

Minder afhankelijk aanbestedingsmarkt

Het ingenieursbureau zal bij Dura Vermeer zijn kennis inbrengen waardoor het volgens eigen zeggen in staat is om een breder pakket aan dienstverlening aan klanten te bieden. Anderzijds biedt Archicom het bouwconcern uit Zoetermeer de mogelijkheid om minder afhankelijk te worden van de aanbestedingsmarkt.

 

Lees ook:


Archicom ontwikkelt grote railterminal in Roemenië


Dura Vermeer recyclet bouwpuin in Nijmegen

Reageer op dit artikel