nieuws

Swisslog plaatst AutoStore bij Antalis

Warehousing

Swisslog plaatst AutoStore bij Antalis
Autostore voor Antalis

Bij de Europese papiergroothandel Antalis in Zwitserland is een AutoStore-systeem geïnstalleerd. In Zwitserland heeft Swisslog al eerder twee AutoStore-systemen geïnstalleerd en een aantal andere installaties wordt momenteel gepland of geplaatst.

Dankzij het Autostore concept heeft Swisslog een schaalbare oplossing aangeboden, die Antalis flexibele uitbreidingsmogelijkheden biedt en volledig aanpasbaar is aan haar bestaande infrastructuur. Het innovatieve opslag en uitgifte systeem voor kleingoed moest als basis kunnen dienen voor een geplande uitbreiding bij Antalis. De bestaande opslagoplossing voor kleingoed wordt hiermee vervangen. Swisslog heeft samen met Antalis eerst een ontwerpstudie uitgevoerd en heeft laten zien hoe een  AutoStore-systeem in een opslagfaciliteit in Noorwegen functioneerde. De resultaten van de analyse en de referentiebezoeken hebben Antalis ervan overtuigd dat AutoStore aan hun hooggespannen verwachtingen voldeed.

 

Ruimtebeparend

De AutoStore is een uiterst flexibel, ruimtebesparend opslag- en orderpicksysteem voor individuele artikelen en kleingoed. Het grootste voordeel ligt in zijn eenvoudige modulaire opbouw, die zeer geschikt is voor integratie in bestaande gebouwen. Het systeem slaat de goederen op in kunststofbakken die rechtstreeks op elkaar worden gestapeld in een zelfdragend aluminium raamwerk. Het systeem werkt met robots die zich op rails bovenop het raamwerk voortbewegen en de bakken van en naar de geïntegreerde orderverzamelstations brengen. Aangezien elke bak naar elk orderverzamelstation kan worden gebracht, is dit een krachtige oplossing die een hoge beschikbaarheid garandeert. Vorig jaar is AutoStore tijdens LogiMat in Stuttgart nog uitgeroepen tot Beste Product in de categorie ‘Procurement, Handling and Storage’.

Reageer op dit artikel