nieuws

Horizon Tissue sluit palletpoolcontract met CHEP

Warehousing

Palletpoolorganisatie CHEP heeft een contract getekend met Horizon Tissue, de grootste tissuefabrikant van Estland en ook de eerste klant van deze palletpooler in dat land.

Horizon Tissue sluit palletpoolcontract met CHEP
CHEP

Horizon Tissue gaat gebruik maken van de pallets van CHEP voor verscheping van  producten naar België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. "Het doel van de samenwerking is het verbeteren van onze concurrentiepositie door verlaging van de kosten van palletmanagement en logistiek", verklaart Horizon Tissue President-directeur Enrico Galli.

 

Verliespost

"Naast het uitwisselingssysteem voor blankhouten pallets investeerden we een hoop geld in de aanschaf van eigen pallets om onze producten te exporteren, Het terugkrijgen van de pallets bleek echter niet rendabel en het geld dat we uitgaven aan pallets voor de buitenlandse handel ging praktisch helemaal verloren. "Dankzij de poolingservices besparen we nu geld op palletmanagement en -onderhoud. We betalen alleen voor het gebruik van de poolpallets tijdens verzending en CHEP maakt vervolgens gebruik van z’n uitgebreide netwerk om deze pallets opnieuw te gebruiken vanaf het punt van levering. We breiden ons marktaandeel in Letland, Litouwen en Finland momenteel uit. Ook onze klanten hebben positief gereageerd op onze beslissing om met poolpallets te gaan werken."

Reageer op dit artikel