nieuws

Combitruck herkent de weg in het magazijn

Warehousing

De combitruck MX-X van Still heeft met ‘Optisafe’ een soort van zesde zintuig erbij gekregen om snel de weg door het magazijn te vinden. Eén RFID-leesunit volstaat om tot wel 255 programmeerbare routes keer op keer te herkennen en te volgen.

Combitruck herkent de weg in het magazijn
Still MX-X met RFID

De MX-X combitruck weet daarbij op elk moment waar hij zich in het magazijn bevindt en kent elk obstakel uit het hoofd. Het RFID-Systeem – met in de vloer verwerkte transponders – biedt deze gedetailleerde informatie. De transponders zijn gemakkelijk met een standaard betonboor in de magazijnvloer aan te brengen. De programmering van de aangebrachte transponders gebeurt door de combitruck zelf. Bij aanpassingen van de magazijninrichting in het gangpad, de vergroting van locaties of veranderingen in de gangfuncties, worden de transponders eenvoudig opnieuw geprogrammeerd en de nieuwe structuur in de controller opgeslagen.

 

Productiviteit & energiebesparing

Details als lastherkenning zorgen volgens Still tot een 30% grotere snelheid bij de onbelaste additionele bewegingen en daarmee voor een 5% hogere omslagcapaciteit. Door gewichtsmeting, wordt de optimale rijsnelheid afhankelijk van het lastgewicht en de hefhoogte automatisch geregeld. Hierdoor is volgens de leverancier zelfs een 15% hogere productiviteit haalbaar. Met het energie efficiencysysteem ‘Still Blue-Q’ bereikt de MX-X een energiebesparing die kan oplopen tot 10%. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de inzet, het rijgedrag en de truckuitvoering. Het systeem biedt daarmee ook verminderde slijtage en een langere levensduur van de batterij en een verbeterde inzetduur per lading.

 

Bedieningsvriendelijk

De cabine van de MX-X is helder en ruim en biedt een koelsysteem met twee regelbare ventilatoren . Ook details zoals een omlopende kunststof bescherming van de reling, kniekussens op de voorwand, een verhoogd zitcomfort door aanvullende verstelling van de zitdiepte, zitvlakneiging, een opklapbare zitting met armleuningen en een schokabsorberende vering maken deze combitruck comfortabel voor de chauffeur. De naar buiten neigbare deur biedt maximale grijpdiepte in de stelling en ontlast daarbij de rug van de chauffeur bij het handmatig orderverzamelen. De LED-verlichting zorgt voor een goede verlichting van de opslaglocaties, waardoor de lichtintensiteit in het magazijn verlaagd kan worden. Twee achteruitrijdcamera’s in de cabinewand zorgen ervoor dat de truckbestuurder niet inspannend over de schouder achterom hoeft te kijken.

Reageer op dit artikel