nieuws

Artikelgewicht en afmetingen bepalen met geluid en laser

Warehousing

Artikelgewicht en afmetingen bepalen met geluid en laser
CubiScan 125

De Cubiscan 100 bepaalt rechthoekige doosafmetingen met behulp van ultrasoon geluid. Daarnaast levert magazijninrichter en automatiseerder Inther nu ook de Cubiscan 125, die de afmetingen en het gewicht van onregelmatig gevormde artikelen scant met behulp van laserlicht.

Door beide technieken in één apparaat te combineren, worden ook de voordelen van beide oplossingen gecombineerd. Evenals de CubiScan 100 kan ook de CubiScan 125 op een kar worden uitgevoerd, waardoor het apparaat door de gangpaden van een magazijn verplaatst kan worden. Het grote voordeel hiervan is dat de afmetingen en het gewicht van de betreffende artikelen op locatie kunnen worden vastgesteld.

 

Database 

Bovendien is het met deze methode mogelijk om per artikel vast te stellen welke techniek het beste toegepast kan worden: ultrasoon of laser. Zodoende is het volgens Inther Logistics Engineering  mogelijk in één rondgang door het magazijn van alle artikelen de juiste afmetingen en het gewicht correct in een database vast te leggen. Enkele gebruikers van de CubiScan 125 zijn Stanley Black & Decker en Estée Lauder.

 

 

Demonstratiefilmpjes

 

Bekijk hier het filmpje van de CubiScan 100

 

Bekijk hier het filmpje van de CubiScan 125

 

 

 

Reageer op dit artikel