nieuws

Microsoft verhuist EDC noodgedwongen naar Nederland

Warehousing

Softwaregigant Microsoft verhuist zijn Europese distributiecentrum van Duitsland naar Nederland. Dat bevestigde Microsoft Duitsland gisteren. Het toenemende aantal rechtszaken over patenten zou de aanleiding zijn voor de verhuizing en de opzegging van het contract met logistiek dienstverlener Arvato Services.

Microsoft verhuist EDC noodgedwongen naar Nederland
Softwaregigant Microsoft verhuist zijn Europese distributiecentrum van Duitsland naar Nederland.

Momenteel is het EDC, van waaruit de spelcomputer Xbox en verschillende andere producten hun weg vinden naar de Europese consument, gevestigd in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Waar het Europese distributiecentrum in Nederland wordt gevestigd, wil Microsoft niet zeggen. "We zijn al aan het verhuizen", wil de woordvoerder wel kwijt.

 

Dreigend verkoopverbod

Microsoft is in Duitsland in een patentstrijd verwikkeld met Motorola. Volgens Motorola gebruikt Microsoft een manier van videocompressie die door eerstegenoemde bedrijf gepatenteerd is. Soortgelijke zaken, zoals tussen Apple en Samsung, hebben tot een verkoopverbod geleid.

  

Verhuizing op korte termijn

Hoe de patentzaak en de verhuizing precies met elkaar samenhangen, wilde de woordvoerder niet uit de doeken doen. De Duitse media vermoeden dat Microsoft met de verhuizing van het Europese distributiecentrum wil voorkomen dat de rechter verbiedt dat de producten het distributiecentrum verlaten. De verhuizing van het Microsoft EDC van Duitsland naar Nederland moet 17 april aanstaande afgerond zijn.

 

Reageer op dit artikel