nieuws

Graaco opent multimodaal warehouse met spoorlijn

Warehousing

Graaco opent multimodaal warehouse met spoorlijn
Logistiek dienstverlener Graaco heeft deze week in Coevorden een multimodaal warehouse in gebruik genomen.

Logistiek dienstverlener Graaco heeft deze week in Coevorden een multimodaal warehouse in gebruik genomen. Het opmerkelijke aan dit magazijn is dat er een spoorlijn in ligt waardoor wagons inpandig kunnen worden geladen en gelost. De spoorlijn is direct verbonden aan het Nederlandse en Duitse spoorwegnet, met aansluiting op de havens van Rotterdam en het Europese achterland.

Ook kunnen in het nieuwe warehouse, dat een omvang heeft van 1.500 vierkante meter, goederen per truck worden aangeleverd. Graaco beschikt volgens eigen zeggen op haar terrein van 200.000 vierkante meter nu over 59.000 vierkante meter opslagcapaciteit.

 

HACCP-eisen

In het nieuwe warehouse kunnen vrijwel alle soorten goederen worden opgeslagen. Omdat het aan de eisen van HACCP en GMP+ voldoet, kunnen er ook levensmiddelen in voorraad worden gehouden.

 

 

Inspelen op duurzaamheid

Ben Blog, Algemeen Directeur van Graaco. "Deze uitbreiding was noodzakelijk omdat we al na 2,5 jaar te kampen hadden met ruimtegebrek. Voor klanten in diverse sectoren mogen wij hier goederen opslaan. Met ons multimodale warehouse spelen wij nog nadrukkelijker in op de roep om duurzaamheid. Goederen kunnen nu onder goede omstandigheden worden opgeslagen en per truck en vooral ook per trein worden aangevoerd of afgeleverd."

 

Reageer op dit artikel