nieuws

Barts bouwt nieuw dc in Amsterdam

Warehousing

Bijna vijf jaar nadat het Nederlandse accessoiremerk Barts zijn huidige hoofdkantoor aan de Danzigerkade in Amsterdam in gebruik nam, betrekt het bedrijf medio dit jaar een nieuw hoofdkwartier en distributiecentrum, eveneens gelegen aan het IJ in Amsterdam.

Barts bouwt nieuw dc in Amsterdam
Barts nieuwbouw Amsterdam

Het nieuwe pand aan de Moermanskkade in de Houthavens in Amsterdam zal behalve als hoofdkantoor ook fungeren als distributiecentrum voor de winteraccessoires van Barts. SSI Schäfer heeft de opdracht gekregen voor de complete logistieke inrichting van het pand, bestaande uit stellingen en een automatisch transportsysteem voor het transport van replenishment– en orderdozen tussen de twee opslagvloeren in het nieuwe pand. Barts werd in 1992 opgericht door Bart Koene en telt wereldwijd inmiddels meer dan vijfduizend verkooppunten. Het merk wordt verkocht bij moderetailers en sportzaken en bij warenhuizen zoals De Bijenkorf, Harrods en Galleries Lafayette.

 

Uitbreiding

De vraag naar winteraccessoires is volgens Barts de afgelopen jaren zo hard gegroeid, dat het bestaande hoofdkantoor met distributiecentrum te klein is geworden. Daarom is in augustus 2011 gestart met de realisatie van een 9.000 vierkante meter groot nieuwbouwpand. Als alles volgens plan verloopt, is het nieuwe DC tegen de zomer van 2012 operationeel.  Op de begane grond plaatst SSI Schäfer pallet- en grootvakstellingen voor de bulkopslag van pallets en dozen. Vanuit dit bulkgebied wordt het pickgebied op de eerste etage bevoorraad door een geautomatiseerd SSI Schäfer transportsysteem dat de dozen aflevert in één van de drie replenishmentzones binnen het pickgebied. De afvoer van dozen uit het orderverzamelproces is eveneens geautomatiseerd, waarbij de dozen via een omsnoeringsmachine en een S-lift uiteindelijk weer op de begane grond uitkomen.

Reageer op dit artikel