nieuws

Vanderlande lanceert energie-efficiënt shuttlemodel

Warehousing

System integrator Vanderlande Industries introduceert een shuttlemodel dat een uitbreiding is op de bestaande Quickstore modellenlijn van shuttles, miniloads en lastopnamemiddelen. De laatste aanwinst, de Microshuttle, is volgens Vandelande een kosteneffectieve en energie-efficiënte oplossing voor uiteenlopende magazijntoepassingen waar sprake is van zowel een lage als gemiddelde doorvoer.

Vanderlande lanceert energie-efficiënt shuttlemodel
Vanderlande Industries introduceert de nieuwe QUICKSTORE Microshuttle – een uitbreiding van de QUICKSTORE range van shuttles, miniloads en lastopnamemiddelen – op de LogiMAT 2012

Een belangrijk voordeel van de Quickstore Microshuttle van Vanderlande Industries is schaalbaarheid: als de doorvoer toeneemt, kan de systeemcapaciteit uitgebreid worden met additionele shuttles.

Deze laatste oplossing van Vanderlande is een automatisch opslagsysteem en is onderdeel van de Quickstore range van miniloads, shuttles en lastopnamemiddelen.

 

‘Roamig shuttle’

De shuttles zijn niet gebonden aan één niveau in de magazijnrekken, maar kunnen van niveau wisselen via een lift. Vanwege de vrijheid van bewegen van de shuttles staat dit type systeem bekend als ‘roaming shuttle’.

 

Draadloze communicatie

De shuttles hebben ‘energie-aan-boord’ in de vorm van condensatoren. Dit betekent dat de shuttles autonoom kunnen opereren zonder stroomrails in de gangen. Het Microshuttle systeem maakt gebruik van draadloze communicatie.

 

Meegroeien met bedrijfsprocessen

Elk Microshuttle systeem biedt volgens Vanderlande de mogelijkheid om mee te groeien met de bedrijfsprocessen en doorvoer van de klant. Een systeem met twaalf niveaus kan beginnen met twee shuttles, waardoor de initiële investering beperkt blijft.  Als de doorvoer toeneemt, kunnen individuele shuttles worden toegevoegd totdat de maximale capaciteit van de lift is bereikt.

 

Lichtgewicht shuttle

Tijdens de ontwikkeling van de Quickstore Microshuttle is er door Vanderlande veel aandacht besteedt aan het minimaliseren van het gewicht. Doelstelling was om een lichtgewicht, energie-efficient en vooral kosteneffectief systeem te creëren. Energie-efficiëntie is verder gegarandeerd doordat er altijd gebruik wordt gemaakt van een combinatie van motorvermogen, versnelling en snelheid.

 

Eenvoudig bereikbaar

Belangrijke voordelen van het nieuwe shuttle-systeem zijn verder hoge toegankelijkheid en beschikbaarheid. Elke reklocatie kan altijd handmatig worden bereikt doordat er platformen zijn aangebracht in de rekken op een onderlinge afstand van 2,5 meter. Als een shuttle onderhoud nodig heeft, kan deze eenvoudig uit het systeem worden genomen terwijl andere shuttles de opslag en uitslag overnemen.

 

Introductie op LogiMAT

De nieuwe Microshuttle wordt gelanceerd in Stuttgart tijdens de LogiMAT-beurs die morgen van start gaat en duurt tot en met aankomende donderdag. Het eerste Microshuttle systeem wordt in gebruik genomen in de tweede helft van dit jaar.

Reageer op dit artikel