nieuws

Stanley Black & Decker automatiseert verpakkingslijn

Warehousing

Voor het nieuwe Europese distributiecentrum in Tessenderlo (België) heeft Stanley Black & Decker gekozen voor een automatische verpakkingslijn van Inther Logistics Engineering. Naar verwachting gaat het systeem in de zomer van 2012 live.

Stanley Black & Decker automatiseert verpakkingslijn
Stanley Black & Decker

Dankzij de automatische verpakkingslijn behaalt Stanley Black & Decker diverse efficiency-voordelen. Zo worden loopafstanden geminimaliseerd door het goods-to-man principe waarbij de dozen naar de operators getransporteerd worden. Bovendien wordt een eventuele piekbelasting opgevangen door het verdelen van de dozen over de zes verpakkingsstations.

 

Werkwijze
Nadat de pakbon en eventueel vulmateriaal is toegevoegd, wordt de doos automatisch gesloten en gestrapt. Vervolgens gaat de gesloten doos via een rechtstreekse verbinding naar de vrachtwagenbelading van waaruit het naar de klant wordt vervoerd. Vanuit het EDC distribueert Stanley Black & Decker  een breed scala aan hand- en elektrische gereedschappen naar de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

 

Pick-to-Light
Aansluitend op de automatische verpakkingslijn van Inther Logistics Engineering  zal ook een Pick to Light-installatie geïmplementeerd worden voor het verzamelen van kleingoed-artikelen. De verwachting is dat deze fase 2 begin 2013 live gaat.

Reageer op dit artikel