nieuws

Provincie N-Holland frustreert uitbreidingsplannen Simon Loos

Warehousing

De provincie Noord-Holland geeft geen goedkeuring aan de uitbreidingsplannen van logistiek dienstverlener Simon Loos in Wognum. Daarmee staat het plan voor extra magazijnruimt op losse schroeven. De gemeente Medemblik gaat opnieuw lobbyen bij Gedeputeerde Staten, meldt Noordhollands Dagblad.

Provincie N-Holland frustreert uitbreidingsplannen Simon Loos
De provincie Noord-Holland geeft geen goedkeuring aan de uitbreidingsplannen van transportbedrijf Simon Loos in Wognum.

Wethouder Kasper Gutter van Medemblik, waar Wognum deel van uitmaakt, kreeg deze week het bericht dat de provinciale commissie ruimte het veto heeft uitgesproken dat Simon Loos niet mag uitbreiden. De reden is volgens de wethouder dat ‘nut en noodzaak’ niet zijn aangetoond door Medemblik en de logistiek dienstverlener. Grutter vindt dat zelf ‘onbegrijpelijk’, aldus het Noordhollands Dagblad.

 

Onbegrip

Logistiek dienstverlener Simon Loos is gevestigd aan de Tender in het Westfriese Wognum, direct naast de snelweg A7. Het bedrijf wil bijna twee keer zo groot worden. Gutter zegt daarover: De provincie Noord-Holland redeneert dat er elders nog genoeg ruimte is op bedrijventerreinen. Ik snap dat niet.”

 

Verdubbeling dc

Ook directeur Simon Loos heeft nog hoop. "We zijn nu met de provincie in gesprek geraakt en willen ze overtuigen”, zegt hij. Het bedrijf van Loos is van plan om het bestaande distributiecentrum in Wognum met nog eens 27.000 vierkante meter uit te breiden. De totale nieuwbouw omvat circa 4,5 hectare. In de nieuwbouw wil de logistiek dienstverlener voornamelijk warehousing en Value Added Logistics (VAL) activiteiten. Het College van B&W van Medemblik heeft in een eerder stadium aangegeven dat het geen bezwaren heeft tegen de plannen van de logistiek dienstverlener. De provincie Noord-Holland denkt daar nu anders over.

 

 

 

Reageer op dit artikel