nieuws

Mitsubishi geeft chauffeur meer controle over heftruck

Warehousing

Mitsubishi Forklift Truck heeft de controller van de nieuwste elektrische heftruckrange verbeterd en noemt dit EDIA EM (Electric Diamond). Hiermee wordt de heftruck veiliger, zuiniger en productiever, aldus de leverancier.

Mitsubishi geeft chauffeur meer controle over heftruck
Mitsubishi EDIA EM

Dit EDIA EM besturingssysteem geeft de heftruckchauffer een sterk gevoel van vertrouwen en controle over de heftruck en wordt toegepast op de nieuwste 3 en 4 wiel, 48 volt, 1,3 tot 2,0 ton elektrische vorkheftrucks, zegt Mitsubishi. Voor logistiek managers, zullen de meest aantrekkelijke kwaliteiten van EDIA EM onder meer zijn: weinig onderhoud en een hoge energie-efficiëntie. Mitsubishi Forklift Truck  wil ook de nieuwe batterijwisseling promoten, deze optie maakt dat het zijdelings batterijwissel proces sneller en veiliger is dan ooit.

 

Comfort
Gebruiksvriendelijke kenmerken zijn vederlichte elektrische besturing, die slechts de helft van de inspanning ten opzichte van een conventioneel systeem vereist en zorgt door ‘force feedback’ voor meer precisie. Het comfort wordt versterkt door de soepele, geruisloze stuurmotor. In feite, het gemiddelde geluidsniveau voor de truck als geheel is, in een standaard test, lager dan 66 dB (A) voor de 3-wiel en 67 dB (A) voor de 4-wiel. Dit is ongeveer het niveau van een normaal gesprek. EDIA EM voldoet standaard aan de industrie IPX4 waterdichtheid.

 

Remfuncties
Het EDIA EM systeem omvat ook het IPS2. Dit staat voor Integrated Presence System. Hiermee treedt de elektronische parkeerrem automatisch in werking wanneer de bestuurder niet meer op de stoel van de heftruck zit en de handrem niet heeft aangetrokken. Ook worden alle hydraulische functies in die situatie geblokkeerd. Dit parkeerremsysteem voorkomt ook het terugrollen van de heftruck op steile hellingen en geeft een waarschuwing bij het niet gebruiken van de veiligheidsgordel.

 

Rijsnelheid
De nieuwe Controlled Cornering System (CCS) optimaliseert de rijsnelheid bij elke bocht. EDIA is ook volledig programmeerbaar, zodat de prestatie parameters nauwkeurig kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke gebruiker en de gevraagde taken. Een belangrijk punt is, dat een reeks van eenvoudige instellingen gemakkelijk kunnen worden geselecteerd door de bestuurder via het nieuwe, multifunctionele, kleuren beeldscherm.

 

Ergonomie
Ergonomische aspecten (ErgoCentric) komen tot uiting in een ruim, plat en overzichtelijk vloeroppervlak, vrij zicht rondom en een diepe, brede opstap. De hydraulische hendels bieden een nauwkeurige bediening. Fingertip bediening behoort tot de opties. Deze zijn dan in een verstelbare armleunig geintegreerd.

Reageer op dit artikel