nieuws

Vos Logistics start bouw BREEAM-dc voor klant AkzoNobel

Warehousing

Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft afgelopen vrijdagmiddag de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw logistiek centrum op bedrijvenpark Majoppeveld-Noord in Roosendaal. Vos gaat vanuit dit ‘BREEAM-distributiecentrum’, met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, de logistiek van decoratieve verven hechtmiddelen en vloeregalisatiemiddelen voor AkzoNobel verzorgen.

Vos Logistics start bouw BREEAM-dc voor klant AkzoNobel
Van links naar rechts: wethouder Hans Verbraak van de gemeente Roosendaal, Ben Vos, directeur Vos Logistics en Joep Mooren, directeur logistiek Akzo Nobel

Vos Logistics heeft de beschikking over 3,6 hecare grond waarvan in eerste instantie 2,3 hectare bebouwd zal worden. Het nieuwe warehouse met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, inclusief 425 vierkante meter voor kantoorruimtes, krijgt 26.000 palletplaatsen en twaalf docks.

Het magazijn beschikt over een vloeistofdichte vloer en is voorzien van speciale PGS (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) compartimenten voor ondermeer de opslag van brandbare vloeistoffen en spuitbussen (aerosols).

 

BREEAM en TAPA

Het nieuwe logistieke centrum wordt duurzaam gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Ook is gedacht aan de beveiliging want na oplevering zal het pand beschikken over het TAPA security requirements (Transported Asset Protection Association)-certificaat.

De vestiging in Roosendaal ligt in de ‘Logistieke hotspot’ West-Brabant en is, zo stelt Vos Logistics, een belangrijke toevoeging aan het Europese netwerk voor de drie clusters Cargo, Bulk en Logistics Services van Vos Logistics.

 

Gunstige ligging

Het distributiecentrum wordt een extra draaipunt voor de distributieactiviteiten van de logistiek dienstverlener in de Benelux. Het logistiek platform ligt strategisch op het knooppunt van de A17 en de A58 en ligt gunstig tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Vos Logistics gaat vanuit dit platform de warehousing & distributieactiviteiten verder ontwikkelen voor meerdere opdrachtgevers.

 

REWIN

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN heeft Vos Logistics ondersteund in de zoektocht naar deze locatie in logistieke hotspot West-Brabant. "Vos Logistics heeft zich breed georiënteerd..Oost-Brabant, Midden-Brabant, de zuidelijke Randstad en West-Brabant waren namelijk ook potentiële vestigingslocaties voor deze logistiek dienstverlener", aldus Cees Nuijten van de REWIN.

 

Begeleiding Archicom

Daarnaast was er een belangrijke rol weggelegd voor Archicom uit Eindhoven. Het ingenieursbureau heeft Vos Logistics begeleid bij onder andere de tenderprocedure met AkzoNobel, de exploitatie en kostprijs bepaling van het nieuwe dc, het onderzoek naar de vestigingsplaats, het tenderproces voor zowel aannemer, financier als verhuurder van het pand en de advisering omtrent de opslag van gevaarlijke stoffen.

Dankzij de inspanningen en het netwerk van Archicom is belegger Goevaers uit Best bereid gevonden het distributiecentrum met een zevenjarig huurcontract voor Vos Logistics te realiseren.

 

Reageer op dit artikel