nieuws

E-learning voor magazijnmedewerkers

Warehousing

Brans Logistic Services en Quietus hebben samen de trainingen die opleiden voor het CCV examen ‘logistiek medewerker’ en ‘logistiek teamleider’ in e-learning vorm uitgebracht. Bedrijven kunnen nu laten opleiden voor de landelijk erkende CCV examens met minder verzuim van medewerkers en lagere kosten.

E-learning voor magazijnmedewerkers
e-learning magazijnmedewerkers

Hoewel de trainingen zijn afgeleid van de klassikale versie is het resultaat niet een "leerboek op internet". De cursisten worden daadwerkelijk op een interactieve manier bij de trainingen  betrokken, onder andere met leervragen en terugkoppeling op de gegeven antwoorden.

 

In interactieve vorm beschikbaar

De klassikale trainingen "Logistiek medewerker" en "Logistiek teamleider" worden al jaren verzorgd door vele instellingen, waaronder Brans Logistic Services. Jo Brans heeft deze training vele malen gedaan in opdracht van diverse logistieke organisaties.Vorig jaar ontstond het idee om de trainingen ook in een nieuwe interactieve vorm als e-learning training op de markt te brengen.

De samenwerking met Quietus heeft er toe geleid, dat de e-learning training ‘logistiek medewerker’ op dit moment beschikbaar is. De training ‘logistiek teamleider’ komt in het voorjaar beschikbaar.

Altijd en overal te volgen

De voordelen voor de cursisten en de organisaties die gebruik maken van deze trainingen zijn evident. De e-learning trainingen zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar en kunnen overal waar een pc of tablet met een netwerkverbinding beschikbaar is worden gevolgd. Dit betekent dat de trainingen niet in werktijd doorlopen behoeven te worden. De cursist kan de training in zijn eigen tempo volgen en indien er behoefte aan is, kunnen gedeelten van de training opnieuw worden bestudeerd. Daarnaast heeft de cursist altijd de mogelijkheid om zowel telefonisch als per e-mail in contact te komen met een docent. Ook niet onbelangrijk is dat e-learning veel minder kosten met zich meebrengt. Niet alleen zijn de inkoopkosten van de e-learning training substantieel lager dan de klassikale training, maar vallen ook de kosten voor een opleidingsruimte, lunches en reistijden weg.

 

Tien uur leren voor logistiek medewerker

Met de training "Logistiek medewerker" wordt de cursist in ongeveer 10 uur e-learning, verdeelt over 12 hoofdstukken, voorbereid op het examen. De inhoud van de training is nagenoeg gelijk aan de klassikale training. Per hoofdstuk worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • De logistieke keten
 • Arbo-wet en Ergonomie
 • Magazijnen in de logistieke keten
 • Transportmiddelen
 • Stapelmiddelen
 • Opslagmiddelen
 • Goederenontvangst
 • Goederenopslag
 • Goederenuitslag
 • Verzenden van goederen
 • Laden van goederen

In het laatste hoofdstuk kan de cursist zijn of haar kennis testen door het beantwoorden van een groot aantal toetsvragen.

 

Ook tien uur voor logistiek teamleider
De duur van deze training is ongeveer gelijk aan de "Logistiek medewerker" training. In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De logistieke organisatie
 • Bedrijfsvoering
 • Opslag- en interne transportmiddelen
 • Arbo en milieu
 • Kwaliteit.
 • Automatisering
 • Personeelsmanagement

Ook bij deze training heeft de cursist, als voorbereiding op het CCV examen, de mogelijkheid om zijn kennis te toetsen.

 

Meer over de trainingen www.branslogistics.nl of www.quietus.nl

Reageer op dit artikel