nieuws

Crown brengt kleine driewiel vorkheftruck op markt

Warehousing

Crown’s nieuwste driewielige elektrovorkheftruck met contragewicht uit de nieuwe SC 5300-serie is opvallend compact en wendbaar. De fabrikant heeft ook veel aandacht besteed aan onder andere bestuurderscomfort en veiligheid.

Crown brengt kleine driewiel vorkheftruck op markt
Crown SC5300

De SC 5300 van Crown  kan door zijn compacte afmetingen in de krapste ruimtes werken, maar bezit volgens de fabrikant en importeur over het transportvermogen en de stabiliteit van grotere machines. De SC 5300 is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, zoals werken op laadperrons, containers vullen, laden/lossen, opslaan/terugvinden, stapelen en lijnbevoorrading.

 

Batterijen
De Crown SC 5300-serie omvat een complete reeks modellen met een hefvermogen van 1,3 tot 2,0 ton en een batterijcapaciteit van 330 tot 750 Ah. Met het nieuwe uitrolsysteem kunnen tractiebatterijen zowel door te tillen als door te rollen uit de truck worden verwijderd, terwijl de structurele integriteit van het frame gehandhaafd blijft. Het systeem klemt zich automatisch aan het chassis vast en gebruikt veilige mechanische hefbomen en vergrendelingen. Het wisselen van de batterij vergt slechts enkele minuten.

 

Aandrijving
De SC 5300-modellen hebben krachtige elektromotoren en aandrijvingen die Crown speciaal voor zijn counterbalanced vorkheftrucks heeft ontworpen en gebouwd. Het vermogen en koppel van deze 48 volt wisselstroom driewiel heftruck zorgt volgens het merk voor snelle en energiezuinige rij-eigenschappen, een hoge betrouwbaarheid tijdens de hele levensduur van de truck.

 

Zelfdenkende truck
De ‘Access 1 2 3 systeembesturing’ geeft gebruikers realtime inzicht in belangrijke bedienings- en diagnostiekgegevens, terwijl het ‘Intrinsic Stability System’ voor topprestaties en veiligheid bij uiteenlopende toepassingen zorgt. Deze ‘ingebouwde intelligentie’ geeft gebruikers een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid met betrekking tot realtime controle en beheer van de tractie, het remsysteem, de besturing, de hydraulische functies en andere hoofdsystemen. Omdat de truck proactief aan al deze factoren ‘denkt’, kan de bestuurder zich geheel op zijn werk concentreren. Het systeem biedt ook een gebruiksvriendelijke boorddiagnose om problemen snel en nauwkeurig te lokaliseren en downtime tot een minimum te beperken of te voorkomen.

 

Het Intrinsic Stability System is een intelligent regelsysteem, dat voor veiligheid en verfijning zorgt. Dit systeem omvat een:
• Rijsnelheidsregeling – zowel rechtdoor als in bochten wordt de rijsnelheid automatisch aan het gewicht van de lading, de hefhoogte en de stuuruitslag aangepast om zo snel en veilig mogelijk te rijden als de omstandigheden toelaten;
• Kantelblokkering – zorgt voor optimale veiligheid en productiviteit door de kantelhoek van de hefmast te beperken op basis van de vorkhoogte en lading;
• Intelligente snelheidsregeling op hellingen – zorgt voor een constante snelheid en houdt de truck automatisch stationair op hellingen;
• Automatische beperking van de hydraulische snelheid – de snelheid van het kantelen en de hulpstukken wordt geregeld op basis van de vorkhoogte en het gewicht van de lading.

Reageer op dit artikel