nieuws

Ravas verbetert wegende pallettruck

Warehousing

De RAVAS-1 wegende pallettruck is voortaan uitgevoerd met een compacte geintegreerde hoogte-indicator. Deze geeft aan wanneer de hefhoogte voor de weegmeting is bereikt en is daardoor nauwkeuriger en gebruikersvriendelijker. Ook verbruikt dit nieuwe systeem minder energie dan zijn voorganger.

Ravas verbetert wegende pallettruck
RAVAS-1

De tweede generatie RAVAS-1 is de verbeterde opvolger van het in 2004 geïntroduceerde LIST-concept. LIST (Load Indication System) is het door RAVAS ontwikkelde principe waarbij een indicatief weegsysteem op een standaard pallettruck wordt gebouwd. De RAVAS-1 herkent het gewicht van de lading op de palletwagen door de drukvervorming van de sensor te meten. Die minime vervorming ontstaat altijd als gevolg van de belasting. Voor de meting is een sensor op de kop van het chassis gemonteerd. Deze sensor registreert de vervorming en de indicator van de RAVAS-1 vertaalt de meting naar een gewicht. De indicator toont het gewicht in 5 kg stappen met een tolerantie van ± 20 kg. De maximale hefcapaciteit is 2.200 kg.

 

Onverwoestbaar

In de RAVAS-1 zijn geen weegcomponenten in de vorken ingebouwd, zoals dat bij de andere RAVAS wegende palletwagens wel gebeurt. Daardoor is de RAVAS-1 nagenoeg onverwoestbaar en geschikt voor zware toepassingen. De nieuwe RAVAS-1 is verkrijgbaar vanaf 605 euro.

Reageer op dit artikel